• +BUS in Amsterdam

    Diederik Hirschel

Wisseling van de wacht bij de +BUS

07-12-2018, 15:42 | Lezersnieuws | Fons

Wat is de +BUS?

Voor senioren in de gemeente Utrechtse Heuvelrug verzorgen vrijwilligers van de +BUS bijna dagelijks heel verschillende uitjes. Daarbij worden de deelnemers thuis opgehaald en teruggebracht.

De dagtochten (verzorgd door chauffeur en begeleider) variëren van ritten naar natuurgebieden, lunchconcerten en films tot museumbezoeken, rondvaarten of een bezoek aan markten en steden.

Elke rit kunnen er (tegen kostprijs) zeven  betalende deelnemers mee, die er samen een ‘leuk dagje uit’ van maken.

De +BUS Utrechtse Heuvelrug rijdt op alle dagen van de week (ook in het weekend) en is daarnaast af en toe ’s avonds onderweg.

Wisseling van de wacht

Diederik Hirschel en Fons van Leeuwen zijn bij de +BUS betrokken vanaf 2007. Toen de gemeentelijke subsidie werd stopgezet, hebben zij het project overgenomen, aanvankelijk als onderdeel van de welzijnsstichting Welnúh. In 2015 kon de bus niet verder onder de vleugels van Welnúh en hebben ze een zelfstandige stichting opgericht. De organisatie staat nu stevig in de schoenen. De financiering voor een nieuwe bus is rond. In het voorjaar van 2019 komt de nieuwe bus op de weg. Dus vonden Diederik en Fons het een goed moment om op 1 januari 2019 de dagelijkse leiding over te dragen. Een aantal vrijwilligers heeft aangegeven meer activiteiten te willen ontplooien voor de +BUS. Het nieuw gevormde +BUS Team staat onder leiding van Tim op ten Noort. Diederik en Fons blijven nog wel chauffeur op de +BUS. Ook blijven ze deel uitmaken van het bestuur van de Stichting. Ze zijn voorlopig dus nog niet uit beeld.

Bent u geinteresseerd om een keer mee te gaan? Bel voor het maandprogramma en info: 06 53 89 81 27 of kijk op www.plusbusuh.nl