Wereldwinkel actueel

17-05-2018, 11:39 | Lezersnieuws | Marijke

Het beeld dat de Wereldwinkel uitsluitend  is om artikelen uit ‘ontwikkelingslanden’ aan de man te brengen, is inmiddels wel achterhaald. Dat Wereldwinkel Woudenberg - Maarn midden in de maatschappij staat blijkt uit hun activiteiten en assortiment.

Zo begint het langzamerhand wel tot iedereen door te dringen dat veel suiker niet echt gezond is. Vandaar dat de presentjes voor avondvierdaagse lopers, die vanaf 22 mei te koop zijn, bestaan uit o.a. sleutelhangers, lintjes in vrolijke kleuren en hartjes, belletjes en sterretjes. Dus geen snoep.

Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Op zaterdag 26 mei a.s. staat de Wereldwinkel van 10.00 – 13.00 uur met een stand op de manifestatie “WAUW!denberg – Ontdek de wereld van duurzaamheid” in het cultuurhuis. In de stand is dan informatie te krijgen over EM, effectieve micro-organismen.  Met deze natuurlijke organismen zijn producten ontwikkeld voor schoonmaak en het fermenteren van gft-afval.

Natuurlijk hebben de ontwikkelingen op voedselgebied en gezondheid eveneens de aandacht:  Nieuw in de winkel zijn glutenvrije biologische producten : koekjes, browniemix , notenrepen en bruine rijstwafels.

Uiteraard blijft de basis de fairtrade gedachte: een eerlijke prijs voor de producten, zodat de leefomstandigheden van de makers kunnen verbeteren. Kortom Wereldwinkel Woudenberg – Maarn is een winkel  die de moeite waard is om te bezoeken, voor iedereen die open staat voor goede leefomstandigheden voor zichzelf en voor anderen.