• Karin Davids, projectleider voedselveiligheid Voedselbank Utrechtse Heuvelrug, heeft zojuist het certificaat ontvangen van Jaap Sala, voorzitter projectgroep voedselveiligheid bij Voedselbanken Nederland.

Voedselbank Utrechtse Heuvelrug ontvangt certificaat voedselveiligheid

28-09-2015, 23:30 | Lezersnieuws | Carla van Asten

Voedselbanken worden grondig doorgelicht om te kijken of ze voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van voedselveiligheid. Voedselbank Utrechtse Heuvelrug bleek na een gehouden onderzoek uitstekend te voldoen aan de eisen die de wet op dat gebied stelt. Om die reden ontving zij op zaterdag 26 september het zo genaamde "Groen Certificaat" uit handen van Jaap Sala. Hij is bij de landelijke organisatie van voedselbanken verantwoordelijk voor het onderdeel voedselveiligheid.

Dat Voedselbank Utrechtse Heuvelrug nu "Groen" mag heten, mag een bijzondere prestatie genoemd worden van de vele vrijwilligers die zich ervoor inzetten. Karin Davids, projectleider voedselveiligheid bij Voedselbank Utrechtse Heuvelrug: "De wettelijke eisen aan voedselveiligheid brengen veel extra werkzaamheden met zich mee. Ze hebben betrekking op onder andere hygiëne, precisie wat betreft temperatuurmetingen van bepaalde voedingsmiddelen, manieren van bewaren, opslaan en vervoer." Voedselbank Utrechtse Heuvelrug slaagde met het rapportcijfer 9.

Namens de gemeente Utrechtse Heuvelrug was wethouder Hans Nijhof aanwezig bij de uitreiking van het certificaat.