• de cover van het boek

    Jurriaan Romijn

Vincent Norá publiceert zijn tweede thriller: ‘Woestijndiamant’

15-07-2018, 16:28 | Lezersnieuws | vincent

Het boek is verkrijgbaar bij onder andere de readshop in Doorn. Ook is de titel te bestellen als e-book op kindle. Om zijn schrijfwerk te promoten gaat Vincent met behulp van stemacteurs het hele boek inspreken als luisterboek. Deze versie zal op youtube worden gepubliceerd.

De ZOUT-schrijver uit Doorn is ook bekend vanwege zijn gedichten. Onlangs is er daarvan eentje genomineerd in de Parade der Poëten, editie 'Kromme Rijn/Utrechtse Heuvelrug’. Het gedicht ‘Overkanters’ zal in de gelijknamige verzamelbundel verschijnen dit najaar.

Vincent Norá schrijft op een manier waardoor het lijkt alsof je er zelf bij bent. De personages worden kleurrijk uitgewerkt en het verhaal ontwikkelt zich vanaf het begin op prachtige wijze. De kenmerkende vlotte schrijfstijl en pakkende dialogen vormen een verhaal dat je beetgrijpt. Leesadvies: Geen andere verplichtingen, want als je eenmaal begint aan Woestijndiamant, is het haast onmogelijk om te stoppen met lezen. U bent gewaarschuwd!

Over het verhaal:

Alle hoofdrolspelers zijn met elkaar verbonden door een diamant die van hand tot hand gaat in een reeks van emotionele gebeurtenissen. Eenmaal met de diamant in aanraking gekomen, worden zij gedwongen om snel keuzes te maken teneinde de dood te ontwijken.

George W. Rinkley is een commandant in het Franse vreemdelingenlegioen. Vlak voor zijn diensttijd erop zit, komt hij in het bezit van een diamant. Maar het 'aanvullende pensioen' verbergt een duister geheim. Rinkley weet zichzelf te redden, maar wat hij achterlaat zal nog lang gevolgen hebben.

Erik staat op een kruispunt in zijn leven. Hij probeert zich los te maken van zijn jeugd. Vlak voor hij zijn vader verliest, als gevolg van kanker, ontmoet hij Aryane. Zij accepteert hem zoals hij is. Na het overlijden van zijn vader krijgt Erik de kans om voor eens en altijd te breken zijn kwelgeest. Al snel ontdekt hij dat het verleden niet altijd makkelijk los laat.

Aryane studeert in Utrecht. Daar leert ze Erik kennen. De omstandigheden dwingen haar om haar demonen onder ogen te zien.

Osimane leert het sterfbed van zijn grootmoeder een verschrikkelijk geheim kennen. Zijn geloof wordt op de proef gesteld en om de eer voor zijn familie terug te winnen gaat hij heel ver. De zoektocht leidt hem terug naar Nederland.

Yildrim is een man zonder mededogen. Hij heeft nogal wat te verbergen en als hij uiteindelijk een gelegenheid krijgt om af te rekenen met de enige die zijn ware aard kent, grijpt hij zijn kans.

De ontknoping vindt plaats op de locatie waar het ooit allemaal begon.

Vincent zoekt nog mannelijke stemacteurs voor enkele karakters. Dus als je wilt bijdragen aan dit bijzondere project, neem dan direct contact op met Vincent Norá: 06-12392112

twitter: @vincentnora9180

e-mail: vincentnora@protonmail.com