• De oogst is vaak overvloedig

    K. Kolmas

Vier jaar vruchtbare samenwerking Reviustuinen en Voedselbank

10-09-2016, 11:11 | Lezersnieuws | K. Kolmas

Voor het vierde achtereenvolgende jaar levert moestuinvereniging Reviustuinen in het seizoen wekelijks groenten en fruit aan de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. De Voedselbank is erg blij met deze aanvulling.

De volkstuinders verbouwen in het seizoen vaak meer groenten en fruit dan ze zelf kunnen gebruiken. Vier jaar geleden kwam een van de leden dan ook met het idee om het overschot te doneren aan de Voedselbank. Deze samenwerking verloopt al vier jaar naar volle tevredenheid van beide partijen. De Voedselbank levert wekelijks voedselpakketten af bij inwoners van de Heuvelrug. De inhoud is wisselend en veel verse groenten en fruit zitten er niet bij. Vandaar dat het aanbod van verse seizoengroenten en fruit van de moestuinvereniging zeer welkom is. De Voedselbank komt de ingezamelde groenten wekelijks ophalen en verdeelt ze in het eigen distributiecentrum over de pakketten.

Het volkstuincomplex De Reviustuinen, dat 36 jaar geleden werd opgericht op een stuk grond aan de Boswijkerlaan tussen Driebergen en Doorn, telt enkele tientallen leden die een lapje grond huren en bewerken. De oogst valt vaak overvloedig uit, zoals op de foto te zien is. Het bestuur van De Reviustuinen laat weten dat er weer tuinen te huur zijn. Meer informatie is te vinden op reviustuinen.jouwweb.nl