• Op de plaats, rust!

    Arnoud van Leusden

Veteranen op de Doornse Golf Club

26-05-2019, 18:39 | Lezersnieuws | Doornse

Op donderdag 23 mei vond op de baan van de Doornse Golf Club een bijzonder evenement plaats.

Het verzoek van Defensie om een clinic te mogen organiseren voor veteranen met, vooral mentale, problematiek werd door het bestuur met een volmondig “ja” beantwoord. Enthousiast was de club iets terug te mogen doen voor deze dappere mannen en vrouwen! Dat de baan om niet ter beschikking werd gesteld, moge duidelijk zijn.

Vanaf 12.15 uur kon men inlopen voor ontvangst met een kop koffie, een kennismaking en weerzien met oude maten waarna rond 13.00 uur de clinic een aanvang kon nemen. Hiervoor had men zelf een golfprofessional en begeleiders meegenomen. oefenmateriaal, golfclubs, ballen, et cetera was, voor wie het nodig had, beschikbaar evenals vrijwilligers van de Doornse om hen de weg te wijzen en de veiligheid te waarborgen.

De groep werd opgedeeld in drie clubjes die bij toerbeurt spelonderdelen gingen oefenen zoals het putten, chippen en afslaan. Degenen die daarna de grasmat niet helemaal hadden vernield ?? mochten de baan in waarbij de geoefende spelers, waaronder twee Nederlandse kampioenen minder validen golf, meespeelden. Ook een aantal hulphonden was van de partij. Gelukkig hoefden die niet naar ballen te zoeken want alles verliep naar behoren.

Uiteraard was er gezorgd voor catering onderweg en na afloop kreeg men wederom een drankje aangeboden. Dit alles overgoten door een uitbundig schijnende zon zorgde ervoor dat de veteranen een mooie middag hadden. Daarnaast werd hen ook duidelijk of golf een sport is die naar meer smaakt en/of bij hun problematiek past. Defensie én golfclub waren zeer enthousiast over deze kennismaking en blijven met elkaar in contact.

Tenslotte nog een woord van dank aan de heren van de Doornse GC die normaliter op donderdagmiddag hun wekelijkse ronde spelen. Ook zij waren meer dan bereid hun competitie een week te verplaatsen.