• Publiek op de Traaij

  • Optocht 2015

Vanaf vrijdag in Driebergen: vijf dagen carnaval, vijf dagen genieten van het leven

31-01-2016, 22:10 | Lezersnieuws | CS De Sparrenarren

Vanaf november 2015 zijn de Sparrenarren alweer volop bezig met het nieuwe carnavalsseizoen. Er zijn al diverse feesten en uittredens (lees: bezoeken aan verzorging- en bejaardentehuizen) geweest, maar komend weekend is het dan echt zover… Vrijdagmiddag wordt onder leiding van zijne dorstlustige hoogheid Prins Eric XLI Driebergen officieel omgedoopt tot Sparrenrijck. Vanaf dan staan er vijf carnavalsdagen op het programma die u absoluut niet mag missen.

Optocht

Op zaterdagochtend 6 februari komen de Sparrenarren vroeg hun bed uit om de Traaij te "Dweilen" voor de carnavalsoptocht. De winkelstraat wordt dan met een bonte stoet mensen alvast opgewarmd voor de optocht. De optocht zelf start om 14:00 uur en zal rond 14:30 de Traaij aandoen. Zorg daarom dan ook dat u daar op tijd een mooie plaats bemachtigd om alle deelnemers en karren in volle glorie te kunnen aanschouwen.

Zaterdagavond is de 1e Carnavalsavond vanaf 21.00 in Maupertuus. Kaarten zijn in de voorverkoop € 10,00 p.p. en te verkrijgen bij Drankenspecialist De Mol en Schoenenwinkel Het Panterhuis op de Traaij. Aan de deur kosten kaarten € 15,00 per persoon.

Kinderenmiddag

Zoals elk jaar is de zondagmiddag van het carnaval dé middag van de kinderen. De meteorologen hebben het al voorspeld; het belooft aanstaande zonder een Zomer Carnaval te worden! Met diverse zomerse spellen en dansjes kunt u er donder op zeggen dat uw kind aan het eind van de dag moe en voldaan naar huis zal gaan. De toegangsprijs is € 4,00 per kind en € 2,00 per volwassene.

Overige Carnavalsavonden

De 2e Carnavalsavond vindt maandagavond plaats in de Leuterie (Clubgebouw van Rugbyclub The Pink Panthers). Toegangsprijs: € 10,00 per persoon. Aan al het leuks komt (helaas) een eind. Op dinsdag wordt er afscheid genomen van de Hofhoudingen en wordt Sparrenrijck weer gewoon… Driebergen-Rijsenburg.

Let op: minimale leeftijd op de carnavalsavonden is gewijzigd! Met ingang van 1 januari 2014 is de minimale leeftijd voor de feestavonden verhoogd naar 18 jaar. Legitimatie verplicht.

Steunt u onze stichting? Geef u dan op als donateur! Kom naar één van onze festiviteiten en meldt u bij de entree of kijk op de vernieuwde website www.sparrenarren.nl. U doet vele dorpsbewoners een plezier met uw bijdrage!