• SKDD kinderen luisteren aandachtig naar Janneke en Annet!

    Kinderopvang SKDD

'Van lezen word je slim!'

13-10-2017, 13:40 | Lezersnieuws | Dorien de Best

Aldus Kinderboekenweek-geschenk schrijfster Janneke Schotveld en Annet Schaap die 12 oktober op bezoek waren bij Kinderopvang SKDD BSO het Vossenhol in Driebergen. Wat een leuke middag was het.

Janneke Schotveld, vooral bekend van haar boeken 'Superjuffie' had dit jaar de eer om het kinderboekenweek geschenk te schrijven, die dit jaar als thema had 'Gruwelijk eng'. SKDD nodigde deze Driebergse schrijfster dan ook graag uit in hun themamaand 'Griezelig gezellig'. Kinderen van 4 BSO-locaties verzamelden zich afgelopen donderdag om samen met schrijfster Janneke en illustrator Annet een ronde te lopen door de Griezelroom, die speciaal voor deze gelegenheid door de oudere BSO kinderen was gemaakt. In de 'Meet & Greet' werden de schrijfster en illustrator door de kinderen bloot gesteld aan een vragenvuur en werden er flink wat handtekeningen uitgedeeld.

De presentatie van Janneke en Annet waarin ze de kinderen testten op hun boekenkennis werd verrassend interessant. En dat ze de kinderen vertelden dat je van lezen (en voorgelezen worden!) slim wordt … (iets met nieuwe verbindingen in je hersenen) net als muziek maken, daar werden sommige kinderen wel even stil van. Maar dat wist Kinderopvang SKDD al langer, want voorlezen en muzieklessen staan al jaren op hun programma!