• Burgemeester Naafs en groep 8 van de Valkenheuvel.

    Valkenheuvel
  • Mirthe en Martin geven uitleg over de totstandkoming van de film.

    Valkenheuvel
  • Met veel plezier wordt de film bekeken.

    Valkenheuvel

Valkenheuvel presenteer film "Gewoon Kinderen"

12-06-2016, 19:00 | Lezersnieuws | Directie Valkenheuvel

Op 9 juni heeft groep 8 van de Valkenheuvel de film "Gewoon kinderen" aan burgemeester Naafs gepresenteerd. In deze film laten de leerlingen zien hoe zij omgaan met vluchtelingenkinderen en hoe je ervoor kunt zorgen dat zij zich hier zo snel mogelijk thuis gaan voelen. De film is het resultaat van de Jeugdgemeenteraadsverkiezing in 2015 die deze leerlingen hebben gewonnen.

In november 2015 won groep 8 van de Valkenheuvel de Jeugdgemeenteraadsverkiezing van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Omdat 2015 het Internationale jaar van het Licht van de Verenigde Naties was, moesten leerlingen een onderwerp kiezen dat met dit thema te maken had. Groep 8 van de Valkenheuvel wilde de schaduw- en lichtzijden van het vluchteling-zijn onder de aandacht brengen met een film. De kinderen kwamen op dit idee omdat er op hun school een aantal vluchtelingenkinderen zit.

Drie leerlingen uit groep 8, Robin, Mischa en Rianne hebben het idee tijdens de jeugdgemeenteraadsverkiezing gepresenteerd. Uiteindelijk waren de meeste stemmen van de aanwezigen bij de verkiezing voor het plan van de Valkenheuvel. De school kreeg een bedrag om de film uit te voeren. Daarna heeft de klas samen met de juffen een plan van aanpak gemaakt. Samen met twee filmmakers is de film tot stand gekomen. Het idee van de kinderen was om te laten zien wat je allemaal kunt doen om te zorgen dat de vluchtelingenkinderen zich zo snel mogelijk thuis voelen.

De kinderen van groep 8 hebben afgesproken dat ze na deze première de film op andere scholen binnen Driebergen gaan laten zien. De bedoeling is dan om in gesprek te gaan met leerlingen van andere scholen over de film.