• Vrijwilligersploeg in de Blauwe Kamer met hun nieuwe gereedschap

  • Vrijwilligers van de Voetstap met hun nieuwe materiaal

StreekFonds Utrechtse Heuvelrug steunt vrijwilligersgroepen

26-08-2015, 17:30 | Lezersnieuws | Susan Claessens

Het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug heeft deze zomer actieve vrijwilligersgroepen, die werken aan het onderhoud van cultuur, natuur en landschap op de Utrechtse Heuvelrug, gesteund met een vrijblijvende en eenmalige bijdrage van € 250,—. De groepen hoefden hiervoor geen aanvraag te doen. Ze hebben hun tijd namelijk al hard nodig voor het goede werk wat ze verrichten voor het behoud van natuur, cultuurhistorie en landschap. Ze mochten de bijdrage besteden aan het aanschaffen van materialen. Deze materialen zijn hard nodig bij het goede werk wat zij verrichten. Het StreekFonds is erg dankbaar voor hun werk, vandaar dit gebaar.

Dat de bijdrage werd gewaardeerd bleek wel uit de vele enthousiaste reacties die het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug mocht ontvangen van deze vrijwilligersgroepen. Zo gingen diverse groepen op de foto met hun nieuwe materialen. Deze foto's zijn te zien op: www.streekfondsuh.nl.

Wat is het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug

Het StreekFonds steunt initiatieven op de Utrechtse Heuvelrug die bijdragen aan de rijke natuur, landschap en cultuurhistorie van het landschap in de regio. Om natuur, landschap en cultuurhistorie blijvend te beschermen, zijn particuliere eigenaren, natuurorganisaties en cultuurhistorische instellingen continu op zoek naar nieuwe financieringsbronnen. Het StreekFonds kan deze initiatieven steunen, het liefst zo concreet mogelijk, mits zij voldoen aan de gestelde voorwaarden. StreekFonds Utrechtse Heuvelrug is een initiatief van Utrechts Landschap, Landschap Erfgoed Utrecht en Rabobank Utrechtse Heuvelrug.

Ruim 25 projecten met steun van StreekFonds gerealiseerd

Het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug heeft vanaf de oprichting in 2010 al ruim 25 projecten gesteund. Voorbeelden van projecten zijn bijvoorbeeld een schaapskudde die ingezet wordt voor natuurbeheer, herstel van hakhoutbos, herstel van cultuurhistorische elementen op landgoederen, aanleg van paddenschermen of paddenpoelen en de aanleg van de eerste wijngaard op de Utrechtse Heuvelrug bij Hoog Beek & Rooijen in Zeist. Ook het Von Gimborn Arboretum heeft al steun ontvangen, net als Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het zwerfsteneneiland.

Totaal heeft het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug de afgelopen drie jaren ruim € 200.000 bijgedragen aan projecten op de Utrechtse Heuvelrug.

Alle voorwaarden voor het indienen van een project vindt u op www.streekfondsuh.nl.