Sterk Techniekonderwijs

21-03-2019, 12:38 | Lezersnieuws | Alexandra

Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. ondertekent haar plannen 2020 - 2023 

De vijf techniekscholen in de regio hebben de krachten gebundeld en plannen gemaakt voor Sterk Techniekonderwijs in de regio Amersfoort, Nijkerk, Maarsbergen.

Gezamenlijk werken zij aan het doel: voldoende en goed opgeleide vakmensen in de techniek.

Op woensdag 27 maart 2019 worden de plannen gepresenteerd en ondertekend op locatie Van Lodenstein College, Zuiderinslag 1, Hoevelaken.

Initiatiefnemers zijn de techniekscholen Van Lodenstein College, Corlaer College, Vakcollege Maarsbergen, Het Element en Beukenrode onderwijs.

Samenwerkingspartners hebben zij gevonden in de  vmbo’s en mbo’s in de regio, het bedrijfsleven en ook de gemeenten Amersfoort, Nijkerk en Utrechtse Heuvelrug zijn aangehaakt.

Een brede samenwerking, zodat het technisch onderwijs en werkveld stevig ondersteund kan worden door de mogelijkheden vanuit het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap. Hiervoor is in de regio Amersfoort e.o. de komende 4 jaren 10 miljoen euro beschikbaar.

De ondertekening is een feestelijke afsluiting van de gezamenlijke planvorming van afgelopen maanden en het vervolg van goed opgeleide technische vakmensen in de regio.