• SSK supermarkt Jumbo Verberne in Driebergen voert actie voor glas scheiden

SSK supermarkt Jumbo Verberne in Driebergen voert actie voor glas scheiden

29-09-2015, 13:30 | Lezersnieuws | Heleen Verberne

Driebergen, 29 september 2015 - Als het aan de ondernemer van SSK supermarkt Jumbo Verberne in Driebergen ligt, gaat er méér glas in de glasbak. Daarom wordt in de winkel op vrijdag 9 oktober a.s. van 09.30 tot 16.00 uur de campagne 'Glas in 't Bakkie' gevoerd. Ondernemer Verberne: "Met deze actie moedigen we onze klanten aan alle glas te scheiden. Want glas hoort in de glasbak. Alleen dan kan het hergebruikt worden."

Gemiddeld gezien staan wij Nederlanders er in Europa niet slecht op als het gaat om glas scheiden. Jaarlijks zamelen we zo'n 350 miljoen kilo glas in uit huishoudens, dat is bijna 22 kilo per persoon. Maar bij het normale restafval zit ook nog eens 100 miljoen kilo glas. Jammer, want glas is 100% recyclebaar. Voor elke kilo glas uit de glasbak, kan met een minimum aan grondstoffen en energie weer een kilo bruikbaar glas worden gemaakt.

Er moet dus méér glas gescheiden worden, vindt ook ondernemer Verberne: "Wij dragen het Super Supermarkt Keurmerk (SSK), wat staat voor lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Een belangrijk thema binnen het SSK is 'afvalinzameling en -reductie', waartoe ook het scheiden van afval behoort. Graag betrekken we ook onze klanten daarbij. Zo kunnen zij in onze winkel of net daarbuiten glas, batterijen, plastic afval, papier, kleding,en spaarlampen kwijt, zodat die niet tussen het 'normale' restafval verdwijnen. Maar we zijn ambitieus, dus we streven altijd naar nog meer afvalscheiding."

Glas in 't Bakkie

Om klanten te stimuleren meer glas in de glasbak te gooien, zal op vrijdag 9 oktober a.s. van 09.30 tot 16.00 uur SSK supermarkt Jumbo Verberne in Driebergen bevolkt worden door een campagneteam van Glas in 't Bakkie. Dat gaat klanten actief wijzen op het belang en het gemak van glas scheiden. Glas mag namelijk voortaan mét dekseltjes en voedingsrestjes in de glasbak. 'Leeg is schoon genoeg', is het credo. Ook reikt het campagneteam gratis stevige tassen uit, waarmee het glas naar de glasbak vervoerd kan worden.

Super Supermarkt Keurmerk

Stichting SSK reikt het Super Supermarkt Keurmerk uit aan zelfstandige supermarktondernemers die zich extra inzetten voor de leefbaarheid in en (net) buiten hun supermarkt. In het SSK staan zeven thema's centraal: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam met energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie, en transport en logistiek.