• De KIES begeleiders

    Hedey Borgsteijn, Katja Blok

SKDD en KIES voor begeleiding bij scheiding

26-08-2016, 22:20 | Lezersnieuws | dorien de Best

Ook Kinderopvang SKDD heeft op de kinderdagverblijven, peutergroepen en buitenschoolse opvang te maken met gezinnen die in scheiding raken. De gevolgen hiervan worden vaak terug gezien in het gedrag van kinderen. Ook wanneer de scheiding langer geleden heeft plaatsgevonden, kunnen de zorgen wel actueel zijn. Kinderopvang SKDD wil een partner zijn in opvoeden en vindt het belangrijk om kinderen en hun ouders hierin te ondersteunen.

KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) is een landelijke organisatie die professionals opleidt om kinderen te begeleiden bij het omgaan met de scheiding van hun ouders. In KIES heeft Kinderopvang SKDD een professionele samenwerkingspartner gevonden en gezamenlijk bieden ze kinderen vanaf 5 jaar ondersteuning in deze vaak moeilijke periode. De kinderen worden begeleid in een groep met kinderen met soortgelijke ervaringen waarin rekening wordt gehouden met de verschillende leeftijden. In deze groep vinden zij herkenning en krijgen zij ruimte en handvatten om de scheiding op hun eigen manier te verwerken. De zes KIES bijeenkomsten voor de kinderen, de informatieavond en de KIES afronding voor de ouders vinden plaats bij SKDD BSO Steltloper, aan de Akkerweg in Driebergen.

De bijeenkomsten worden begeleid door kind- en ouderschap coaches Katja Blok (Kindbehartiger Familieraad) en hedey Borgsteijn (kindertherapeut en pedagogisch medewerker Kinderopvang SKDD).

Op 20 september starten de bijeenkomsten. Meer informatie is te vinden via www.skdd.nl , -opvang, -extra diensten. Aanmelden of meer informatie gewenst? Stuur een mail naar: kies@skdd.nl