• Leerlingen bereiden zich voor op robotwedstrijd

  Pander Roskam
 • Willem Teellinkschool bereidt zich voor op robotwedstrijd

  Gerrit Polder
 • De robot programmeren voor de wedstrijd

  Pander Roskam
 • In teams werken aan de beste robot

  Gerrit Polder

Scholenproject Robot Event goed gestart

28-05-2017, 14:20 | Lezersnieuws | Erik Pekkeriet

Op 24 juni 2017 staat het Heuvelrug Robot Event op het programma. Een zestal scholen maken gebruik van het aanbod om de leerlingen voor te bereiden op de robotwedstrijd met het scholenproject. Er wordt vlijtig gebouwd en geoefend en leraren zijn vooral verbaasd hoe snel kinderen het oppakken en de robot al na de eerste les flink aan de praat hebben. Letterlijk en figuurlijk.

De scholen maken gebruik van door ons gesponsorde Lego Mindstorms robotsets en een instructie met opdrachten van de robot commissie. De robotsets rouleren tussen de verschillende scholen en de planning zit helemaal vol zodat er dagelijks mee gewerkt wordt. Het doel is dat iedere school tenminste één team afvaardigt naar het Heuvelrug Robot Event. Hier zullen de teams tegen elkaar strijden. Op de wedstrijddag krijgen de teams een nieuwe opdracht die ze binnen drie uur moeten realiseren. De slimste robot wint. Zes scholen doen mee aan het scholenproject. Dit zijn: Meander, Hoeksteen en Schakel uit Leersum, Wilhelmina en Regenboog uit Amerongen en Willem Teellinck uit Achterberg. Daarnaast hebben zich ook al 5 teams gemeld via de vrije aanmeldingen met een eigen robotset en er is ruimte voor nog meer.

De Mindstorms Challenge is niet de enige wedstrijd die dag. Ook kan jeugd zich inschrijven voor een dronewedstrijd waarbij de piloot-behendigheid met de drone wordt getest. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten zoals: computergames in teams, robotdemonstraties van Wageningen University & Research, autonoom rijden presentatie door Volvo, zelf een borstelbot maken, rescue-robots operatie in de Bibliotheek, leren programmeren, 3D printen en nog veel meer.

Het Heuvelrug Robot Event is een initiatief van het Cursusproject Amerongen, Wageningen University & Research, Bibliotheek ZOUT en de lokale scholen. Meer informatie is te vinden op de website van het Cursusproject Amerongen en via Facebook en Twitter.

24 juni 13.00-17.00 uur in Allemanswaard in Amerongen.

Toegang is gratis.