• Schrijver M.P.O. Books

    Jan van den Boogaart

Regiothriller over ontvoering

24-10-2018, 11:41 | Lezersnieuws | Marco

Floris van der Zwan uit Maarsbergen rijdt naar de Albert Heijn in Doorn en wordt daar op brute wijze ontvoerd. Zijn vader in Driebergen krijgt de ontvoerder aan de lijn. Die eist één miljoen euro. Dit is de spannende opening van ‘Gedragen haat’, de derde thriller van misdaadauteur M.P.O. Books. Zojuist is het boek als speciale, luxe paperback verschenen. Deze regiothriller was vele jaren uitverkocht.  De heruitgave is een herziene editie waarvoor Marco Books de tekst geheel opfriste. Het boek is het derde deel in de serie over politiedistrict Heuvelrug.

‘Gedragen haat’ heeft verschillende verhaallijnen. Aan de ene kant volgt de lezer de verrichtingen van ontvoerder Kars Becker en zijn vriendin Esmée Bloemhard, aan de andere kant is er het onderzoek van de politie onder leiding van rechercheur Bram Petersen. Het is een zaak met onverwachte wendingen die de lezer op het puntje van de stoel brengen. Juist door de bestaande locaties lijkt het soms net echt. Af en toe krijgt de lezer een adempauze als de auteur zijn personages uitdiept.

“Ik bewaar goede herinneringen aan de eerste publicatie van deze thriller,” vertelt Marco Books. “In korte tijd groeide ‘Gedragen haat’ uit tot mijn best verkochte boek, een positie die jarenlang onbetwist bleef. Dat is geweldig om te zien gebeuren, dat animo bij de lezers, de enthousiaste reacties. Boekhandelaren in verschillende plaatsen wedijverden wie de meeste zou verkopen. De exemplaren waren nauwelijks aan te slepen. Als schrijver ben je vooraf onzeker hoe een boek zal landen. Als een boekhandelaar dan zegt dat ‘Gedragen haat’ helpt zijn hypotheek af te betalen, dan geeft dat me veel voldoening.”

De spannende regiothriller ‘Gedragen haat’ is verschenen als luxe paperback voor 18,95 euro en als e-book voor 7,95 euro. Verkrijgbaar bij The Read Shop in Doorn, bij Jacques Baas en The Read Shop in Driebergen, bij Boek&Koek in Maarn en binnenkort ook bij de Albert Heijn in Leersum. Meer informatie is te vinden op www.mpobooks.nl.