• Pyramide van Austerlitz

    marielle

Pyramide van Austerlitz zoekt vrijwilligers

28-03-2019, 11:58 | Lezersnieuws | marielle

De Pyramide van Austerlitz markeert een belangrijk moment uit onze geschiedenis: de Franse Tijd. Vrijwilligers maken het mogelijk om iedereen van dit bijzondere monument te laten genieten. In 2018 bezochten ruim 50.000 mensen de Pyramide! Dat was een record! Op 7 april gaat het nieuwe seizoen van start. Om ook dit jaar weer alle bezoekers te ontvangen, is extra hulp nodig! De Pyramide van Austerlitz zoekt vrijwilligers die bezoekers willen ontvangen bij het monument van de Pyramide van Austerlitz (kassahuis), mensen die graag in het bezoekerscentrum het publiek willen informeren of die als gids een rondleiding willen geven. Ervaring is niet nodig, u wordt opgenomen in een enthousiaste groep vrijwilligers.

Als gastheer of gastvrouw ontvangt u de bezoekers in het bezoekerscentrum, of aan de kassa van het monument. Ook kunt u als gids rondleidingen aan verschillende doelgroepen gaan geven. Veel mensen zegt de Franse tijd waarschijnlijk niets, maar tot op de dag van vandaag heeft iedereen nog te maken met invloeden uit die tijd. Zo hebben we nu nog steeds een Burgerlijke stand en werden de standaarden voor maten, zoals meters en liters, in die tijd ingevoerd. En dit zijn natuurlijk niet de enige verhalen die er te vertellen zijn. Heeft u nog geen kennis van de Franse Tijd? Dat is geen probleem, onze gidsen maken u graag deelgenoot van hun kennis!

Voor uw inspanningen krijgt u veel terug. U wordt opgenomen in een gezellig team van enthousiaste mensen, dat iedere 6 weken bij elkaar komt. En er is één keer per jaar een vrijwilligersuitje. Voor uw inzet krijgt u een vrijwilligersvergoeding.

Wilt u meer informatie? Neem dan een kijkje op www.landschaperfgoedutrecht.nl/vacatures. U kunt ook contact opnemen met het Steunpunt vrijwilligerswerk van Landschap Erfgoed Utrecht: vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl.

Kijk voor meer informatie over de Pyramide van Austerlitz op www.monumentdepyramidevanausterlitz.nl.