Popkwis Team Amazing ook nu weer groots feest

15-03-2016, 16:40 | Lezersnieuws | Ruud de Jonge

Wat een geweldige mensen, die van Team Amazing. Ze gaan, zonder pauze, in estafette 580 km hardlopen van Hamburg naar Rotterdam. Zoiets kost veel geld. Maar die kosten draagt ieder teamlid voor zichzelf, al snel enkele honderden euro's pp. Geen gesponsorde hobby dus, bravo!

Team Amazing doet wel van alles om geld te verdienen voor Stichting Roparun, voor palliatieve zorg bij ernstig zieke medemensen. De teller stond op 1 maart al op € 25.000,-.

Dan 12 maart. Oliebollen verkopen overdag. Hard werken, wel met € 1.500,- thuiskomen. En vervolgens sjouwen met tafels en stoelen in Buitenlust, Amerongen en Het Plein in Austerlitz. Want de inmiddels vierde POPkwis stond op het programma. 27 teams hadden zich ingeschreven en ze kwamen van Groningen, Helmond, Apeldoorn, Krimpen aan de Lek…en ook uit de Heuvelrug natuurlijk. Allemaal om het Popkwis-spel te spelen. Met Team Amazing in de bediening. En Helma Monteban aan het roer. Die kennen we van de Pubkwis Utrechtse Heuvelrug, zou dat het zo bijzonder maken?

Het zat weer erg mooi in elkaar, zoals gewoonlijk. Een ronde met plaatjes van videoclips waar de teams de naam van het bijbehorende liedje moesten noteren. Enkele ronden met muziekfragmenten waarbij het liedje en de uitvoerenden werden gevraagd. Dan de muziek die plotseling ophoudt en waarvan de eerstvolgende tekstregel moet worden opgeschreven….wat een hilariteit! De teksten werden net iets te lang meegezongen, de antwoorden dus voor het oprapen…maar wat geeft het, bulderen van het lachen doet goed! Ook een ronde waarbij veel popkennis nodig was ontbrak niet.

Terwijl de jury druk aan het nakijken was en de balans opmaakte, werd een z.g. petje op/petje af ronde gespeeld. Heb je een vraag fout, dan val je af. Is ie goed, dan mag je door. Normaal is na tien vragen de enig overgebleven speler en daarmee de winnaar bekend. Deze avond waren 15 vragen nog niet genoeg en moest een ex aequo vraag op de laatste twee spelers worden afgevuurd. De uiteindelijke winnaars? Oscar de Kogel uit Leersum won in Amerongen en in Austerlitz ging de eer, de Popkenner van de avond, naar José Lupgens.

Ondertussen was de jury gereed. In Austerlitz was het winnende team een bekende van de Pubkwis aldaar: team De Betweters. Met de ongelooflijke score van 66 punten, waarvan 4 door gekochte jokers, en gespeeld met slechts 4 personen, werd in Amerongen gewonnen door team De Outsiders.

En de opbrengst? Team Amazing kan weer € 3.197 bijschrijven! Allemaal winnaars dus.