• Prinsessen als Paradijsvogels

  Sandra van Dam
 • Onderwaterwereld van de Jagernarren

  Sandra van Dam
 • Adjudanten aka Luistervinken

  Sandra van Dam
 • RC the Pink Panthers

  Sandra van Dam

Optocht C.S. de Sparrenarren laat heel Driebergen Carnaval 4en!

04-03-2019, 08:22 | Lezersnieuws | Carola

Driebergen, 3 maart 2019

Zaterdag 2 maart jl. stond Sparrenrijck (Driebergen-Rijsenburg) was het weer tijd voor de jaarlijkse carnavalsoptocht. Dit jaar een hele speciale optocht in verband met het 44e lustrum van Carnavalsstichting De Sparrenarren. Carnaval nam ons pittoreske dorp voor enkele uren compleet over en dat heeft iedereen geweten ook! In de middag trok een prachtige parade aan loopgroepen, blaaskapellen en praalwagens in een lange stoet door Driebergen. Dit zorgde voor een drukte van jewelste op de Traaij en eromheen en… dat iedereen even carnaval mee heeft kunnen vieren!

Met de leus ‘we hebben wat te 4en’ trekt de Hofhouding der Sparrenarren onder leiding van Prins Rob al weken langs diverse bejaarden- en verzorgingstehuizen. Uiteraard met als doel om iedereen het 44e lustrumjaar mee te laten vieren. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan alle inwoners van Driebergen-Rijsenburg om met elkaar carnaval te vieren door middel van de jaarlijkse optocht. Al maanden zijn diverse vriendengroepen, verenigingen en winkeliers met man en macht bezig om het dorp op één (carnavals)dag in het jaar wat extra kleur te geven. En dat is gelukt! Het weer was de carnavalsvierders goed gezind en toen het zonnetje doorbrak bereikte de kleurrijke parade een absoluut hoogtepunt!

De winnaars

Voor het publiek was het duidelijk: de publieksprijs was dit jaar voor de ex-Prinsessen, die als een bonte stoet paradijsvogels zomerse sferen naar Driebergen brachten! Maar… voor de jury was het bijna een onmogelijke opgave om een keuze te maken uit alle fantastische loopgroepen en praalwagens. Van ex-Prinsen die alle variaties van een zak tentoonstelden tot ex-Adjudanten die de gemeente op de hak namen in een heuse NS trein, niets was de carnavalsvierders te gek. Ook de Jagernarren, een vriendengroep van C.S. de Sparrenarren, hadden flink uitgepakt door een heuse onderwaterwereld na te bootsen. Verder heeft CV de Swaenesang dit jaar een sprookjesachtig optochtspektakel neergezet en rest ons niets anders dan ook te vermelden dat de Wereldbende, Rugbyclub The Pink Panthers, onze Vrijwillige Brandweer en FC Driebergen weer een leuke bijdrage hebben geleverd aan een uiteindelijk fantastische optocht. Allen wederom dank voor jullie inzet!

Kijk voor meer informatie over C.S. de Sparrenarren of om donateur te worden op de vernieuwde website: www.sparrenarren.nl.