• Burgemeester Naafs opent het jubileumjaar

    Leo Tielenius
  • Jubileumgebak

    Willy Lakerveld

Openingswedstrijd jubileumjaar Doornse Golf Club

12-03-2018, 12:29 | Lezersnieuws | Pim

Op zondag 11 maart werd onder grote belangstelling van leden, pers én genodigden het 25-jarig jubileum van de Doornse Golf Club gevierd met een officiële opening door burgemeester Naafs en een zeer druk bezette jubileum openingswedstrijd voor de leden.  

In zijn welkomstwoord stond voorzitter Egon Alflen niet alleen stil bij de jubilerende clubleden maar ook bij een aantal gasten die van groot belang waren voor de Doornse Golf Club. Zo werden vertegenwoordigers van gemeente, de Nederlandse Golf Federatie, Stichting Zwem- en Sportaccommodaties Doorn, Tennis- en businesscentrum Heuvelrug, hoofdsponsor Jumbo Golfwereld en Bartiméus van harte welkom geheten. Ook werd de aanwezigheid van Alan Rijks als ontwerper van de golfbaan, oud teaching pro Cees Dorrestein en de huidige pro’s zeer op prijs gesteld.

De officiële opening van het jubileumjaar werd door burgemeester Naafs verricht. In zijn speech memoreerde hij de specifieke positie die “de Doornse” als gemeentelijke sportvoorziening én in de hedendaagse golfwereld inneemt. Ook waren er complimenten voor de vele vrijwilligers binnen de club die wekelijks onderhoud plegen en als resultaat een prachtige, volwassen par-3 bosbaan hebben ontwikkeld. Tenslotte was hij onder de indruk van de maatschappelijke projecten die de Doornse Golf Club elk jubileumjaar aangaat, zoals dit jaar het project “Forethof” samen met Bartiméus.

Vervolgens hees burgemeester Naafs samen met voorzitter Alflen de jubileumvlag, werd het speciaal aangelegde perk “DGC 25” ontstoken en sloeg hij de eerste golfbal ter opening van het golfseizoen.

Het thema voor dit jubileumjaar is: “25 jaar passie voor golf, een feest voor de zintuigen” Al 25 jaar biedt de Doornse Golf Club (DGC) haar leden de gelegenheid om het golfspel met al je zintuigen te beleven: het spel, de natuur, de gezelligheid etc.  Helaas zijn er ook mensen die hiervoor minder mogelijkheden hebben, zoals een aantal inwoners van Bartiméus met een (vaak ernstige) meervoudige beperking. Voor hen en samen met Bartiméus  is de DGC het project “Forethof” gestart: een belevingsgebied voor deze mensen met een aantal voorzieningen die zowel inspanning als ontspanning kunnen bieden en in elk geval de zintuigen zullen prikkelen.

Na de wedstrijd was er een gezellig samenzijn, werd er geklonken op het 25 jarig jubileum, werd er zelfs een speciaal DGC jubileumlied ten gehore gebracht en werden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Het jubileumjaar kon voor de Doornse Golf Club niet beter geopend worden.