• Sandra & Wouter

    Leo TK

Opening van het Golfseizoen bij de Doornse Golf Club

26-03-2019, 09:41 | Lezersnieuws | Doornse

Zon, redelijke temperaturen, heel veel enthousiaste leden en een mooie baan: alle ingrediënten waren aanwezig om op 24 maart de aftrap van het golfseizoen te laten plaatsvinden met de openingswedstrijd.

Bij deze openingswedstrijd wordt traditiegetrouw, door middel van loting, een betere speler aan een iets minder ervaren speler gekoppeld. Samen spelen zijn vervolgens drie maal negen holes tegen een ander team, waarbij de spelvorm wisselt.

Bij de eerste ronde werden de scores van beide spelers bij elkaar opgeteld, waarna velen al kansloos waren voor een topnotering maar dit terzijde. Na de koffie volgde de tweede ronde. Hierbij telde de score van de betere speler op vier holes, terwijl de minder bedrevene vijf holes moest noteren. De keuze wiens score te noteren moest gebeuren voor de afslag bij de volgende hole. Dit leverde stressvolle momenten op. Na weer een pauze met verkwikking van de inwendige mens mocht de derde en laatste ronde aanvangen. Bij deze spelvorm sloegen beide partners af waarna besloten werd met welke bal men om en om verder zou spelen.

Vermoeid, maar zeer voldaan, werd het clubhuis betreden. Na ampel beraad was de wedstrijdcommissie van dienst eruit en konden de prijzen worden verdeeld. Prachtige (buiten-)planten waren er voor de eerste vijf geklasseerde. Om niet altijd de prijzen naar de beste spelers te laten gaan had de commissie besloten ook prijzen beschikbaar te stellen aan de nummers 15 en 16, alsmede de laatste drie: de nummer 20, 21 en 22. Uw verslaggever en zijn partner voor deze dag eindigden als laatsten maar gingen desondanks met een prachtige hangmand violen naar huis.

Om de herinnering aan deze openingswedstrijd levend te houden, kreeg iedere deelnemer m/v nog een “vergeet mij nietje” mee. Langs deze weg hartelijk dank aan de leden van de wedstrijdcommissie die deze geweldige dag organiseerden.

Vermeldenswaard is nog het feit dat er maar liefst driemaal een “Hole-in-One” mocht worden genoteerd. Wouter Amesz deed dit op hole 3, Leo Tielenius op hole 2 en Riep Hollander had de twijfelachtige eer deze te maken op hole 5, helaas voor hem was zijn bal bedoeld voor hole 7 dus deze wordt niet beloond met een certificaat. 

De uitslagen: 

1. Sandra Terlage en Wouter Amesz     

2. Martin van der Beek en Puck van Vliet         

3. Irma Weima en Riep Hollander

4. Frans Hulsbosch en Ab de Boer          

5. Mia Verhoeven en Egon Alflen