• Buurtbewoners Groene Kruis gebouw Leersum in gesprek met Open

    Ingrid Ockhijsen

Open fietst

18-09-2017, 16:20 | Lezersnieuws | Harrie Swarte

Inwoners goed betrekken bij plannen en besluiten is noodzaak. Alleen dan ontstaat maatschappelijk draagvlak én goed beleid. De ene keer gaat dat beter dan de andere keer; daar kunnen we van leren. Daarom heeft Open, het initiatief van GroenLinks en PvdA, zaterdag op de fiets een ronde door onze gemeente gemaakt. Zodat inwoners kunnen vertellen wat er speelt op locaties die om aandacht vragen.

Tijdens de fietstocht zijn plekken bezocht die vanuit sociaal en groen perspectief aandacht van de politiek verdienen. Harrie Swarte, bestuurslid van Open: 'In Leersum spraken we bij het voormalige Groene Kruisgebouw met verontruste buurtbewoners. Zij voelen zich onvoldoende geïnformeerd over wat op deze plek gaat gebeuren. Zij willen graag meer weten over de geplande woningbouw. Om hoeveel woningen gaat het? Voor wie? En wat voor huizen komen er? Open-raadslid Karel de Wit antwoordde hierop dat hij de communicatie onder de aandacht brengt bij het college. Daarnaast gaf hij aan dat voor Open sociale woningbouw prioriteit is, ook op deze locatie.'

In Driebergen bezochten de fietsers van Open de Groenhoek, waar jongeren aandacht vragen, en de wagenloods op het voormalige Hoekterrein. Deze loods wordt omgebouwd tot werkplaats voor kunstenaars. Via het Mariniersterrein in Doorn fietste Open naar Maarn en Maarsbergen. Op deze locaties was er aandacht voor senioren, de plannen voor de Twee Marken en de gang van zaken rond het tunnelbesluit in Maarsbergen. Ook sprak Open inwoners over de bouw van ecoducten over de provinciale wegen. Alles bij elkaar een waardevolle, informatierijke toertocht.

Voor meer informatie: open@sociaalengroen.nl