Ook bewoners van Bartiméus krijgen “een feest voor de zintuigen”

05-03-2018, 12:09 | Lezersnieuws | Pim

Ook bewoners van Bartiméus krijgen “een feest voor de zintuigen”

Al weer 25 jaar biedt de Doornse Golf Club de gelegenheid aan haar leden om met elkaar het Golfspel te beleven. En dat is een feest, want je bent een heerlijke dag buiten en met al je zintuigen beleef je het slaan van de bal, het spel, de wedstrijd en zeker ook de mooie natuur om je heen.

Helaas zijn er ook mensen, die hiervoor minder mogelijkheden hebben: bijvoorbeeld de bewoners van Bartiméus met een meervoudige beperking.

In het jubileumjaar van onze club hebben wij gekozen om deze mensen te helpen óók zo’n beleving mee te kunnen laten maken en daarom gaat de Doornse Golf Club de handen uit de mouwen steken door mee te helpen een belevingsgebied op te zetten. Bartiméus heeft voor deze bewoners het plan “Forethof” ontwikkeld.

De “Forethof” wordt een belevingsgebied vlakbij de wooneenheid voor meervoudig beperkte bewoners. Daarmede wordt een wens gerealiseerd om ergens naar toe te kunnen wandelen, waar men kan uitrusten en even kan ontspannen door inspanning. De ”Forethof” krijgt enkele voorzieningen die uitnodigend zijn en waar de bewoners en anderen plezier kunnen beleven door samen een activiteit te ondernemen, samen te bewegen en te genieten van de omgeving.

Dit jaar dus bij ons feest vooral inzet van ‘menskracht’ voor het goede doel. Geen gebedel om geld of de voortdurende verkoop van loten. Maar met elkaar de handen uit de mouwen steken en meewerken aan de inrichting van een ontspanningsgebied voor deze mensen.