• Jubileum logo DGC

    Pim Bouhuis

Nieuwjaarsreceptie Doornse Golf Club

10-01-2018, 19:11 | Lezersnieuws | Secretariaat Doornse Golf Club

Tijdens een bijzonder drukbezochte nieuwjaarsreceptie op 7 januari blikte de voorzitter van de Doornse Golf Club, Egon Alflen, samen met de leden terug op een prachtig golfjaar. Uitgebreid werd stilgestaan bij alle fantastische activiteiten, wedstrijden en competities die in 2017 voorbijkwamen. Maar ook de droeve gebeurtenissen werden niet vergeten: zij die ons ontvielen werden herdacht en zieken sterkte gewenst. Na iedereen een zeer voorspoedig, gezond en sportief 2018 toegewenst te hebben gaf Egon het woord aan de voorzitter van de Jubileum commissie. Het belooft namelijk een bijzonder jaar te worden, want de Doornse Golf Club bestaat 25 jaar. En dat willen en zullen wij vieren.

Het nieuwe jaar 2018 is een kroonjaar voor de Doornse Golf Club en wordt een spetterend jubileumjaar voor onze leden met tal van speciale activiteiten, wedstrijden en festiviteiten. Het jubileumjaar wordt op 11 maart, precies 25 jaar na oprichting, door burgemeester Naafs geopend, waarna onze leden starten met de jubileumopeningswedstrijd en onze gasten kennismaken met onze club, onze hoofdsponsor Jumbo Golf en het maatschappelijk project dat wij gaan realiseren met Bartimeus. Het jubileumprogramma beslaat het gehele golfseizoen en eindigt op 14 oktober met de jubileumsluitingswedstrijd.

Alweer 25 jaar biedt de Doornse Golf Club de gelegenheid aan haar leden om met elkaar het spelletje golf te beleven. En dat is een feest, want je bent een heerlijke dag buiten en met al je zintuigen beleef je het slaan van de bal, het spel, de wedstrijd en zeker ook de mooie natuur om je heen.

Helaas zijn er ook mensen, die hiervoor minder mogelijkheden hebben: bijvoorbeeld de (zeer) ernstig meervoudig gehandicapten van Bartimeus.

In het jubileumjaar van onze club hebben wij gekozen om deze mensen te helpen óók zo'n beleving mee te kunnen laten maken en daarom gaat de Doornse Golf Club de handen uit de mouwen steken door mee te helpen een belevingsgebied op te zetten. Bartimeus heeft voor deze bewoners het plan "Forethof" ontwikkeld.

De "Forethof" wordt een belevingsgebied vlakbij de wooneenheid voor meervoudig gehandicapten. Daarmede wordt een wens gerealiseerd om ergens naar toe te kunnen wandelen, waar men kan uitrusten en even kan ontspannen door inspanning. De "Forethof" krijgt enkele voorzieningen die uitnodigend zijn en waar de bewoners en anderen plezier kunnen beleven door samen een activiteit te ondernemen, samen te bewegen en te genieten van de omgeving.