• Impressie van de 3bergenLOOP 2017 (kort na de start)

    Wim de Bruijne

Nieuwe parcoursen voor de 3bergenLOOP

23-01-2018, 21:33 | Lezersnieuws | Florentine van der Wind

Op zaterdag 10 maart vindt de 14e editie van de 3bergenLOOP plaats. Er hebben zich inmiddels al 1000 hardlopers ingeschreven voor dit gezellige hardloopevenement. De 3bergenLOOP biedt voor iedereen een sportieve uitdaging op maat. Hardlopers kunnen kiezen uit 3 afstanden: de 6 km, 12½ km of de halve marathon. Ook is er een wandelloop van 5 km en 10 km en een kidsrun (4 tot en met 12 jaar). De kinderen rennen - afhankelijk van hun leeftijd - 750 of 1500 meter en krijgen allemaal bij de finish een mooie medaille. Speelgoedwinkel Planet Happy sponsort de kidsrun.

In overleg met de terreineigenaren zijn er mooie nieuwe routes uitgezet voor de halve marathon en de 12,5 km. De halve marathon gaat over een mooi parcours door de unieke bos- en natuurgebieden van Bornia, Den Treek, Stameren en Hoog Moersbergen. De 12,5 km (was altijd 12 km) gaat voor het eerst over een mooi parcours door Bornia Heidestein. Meer informatie vindt u op de website (www.3bergenloop.nl). Ook voor de wandelloop zijn de routes vernieuwd.

Op de 6 km, 12,5 km en halve marathon is er een extra prijs voor de snelste loper uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De snelste man en vrouw ontvangen een cadeaubon van onze sponsor Sport 2000 Van den Berg uit Driebergen-Rijsenburg.

Deze editie van de 3bergenLOOP is het Goede Doel Bartimeus in Doorn. Bartimeus biedt zorg aan mensen met een visuele beperking. Enkele bewoners op Bartimeus hebben naast een visuele ook een verstandelijke beperking. Deze bewoners kunnen goed ontspannen op een snoezel waterbed. Samen met alle lopers hopen we voldoende geld in te zamelen om een extra waterbed aan te schaffen.

Voorinschrijving kan nog zolang de limiet van 1500 hardlopers niet is bereikt. Dus wilt u verzekerd zijn van een startbewijs op 10 maart ga dan snel naar www.3bergenloop.nl en schrijf u in.