• 3x Nederlands Kampioen en 1x brons voor Hang On

    miranda van der Kooij

Maya van der Lindert en Teije van der Kooij Nederlands Kampioen Survivalrun

11-11-2017, 23:20 | Lezersnieuws | Team Hang On Jeugd

Doorn en Driebergen hebben er sinds afgelopen zaterdag twee Nederlandse kampioenen bij! De Hang On atleten Maya van der Lindert en Teije van der Kooij wisten beide in categorie de jeugd 10-11 jaar de nationale titel te pakken. Niels Bouwmeester behaalde brons.

Het was een water koude run en de jeugd moest ruim 6 km met 27 hindernissen overbruggen. Maya wist een mooie voorsprong te pakken door steeds sneller te klimmen en te lopen dan haar concurrenten. Eigenlijk kwam ze hierdoor niet echt in de problemen en wist ze de wedstrijd naar haar hand te zetten. Bij de finish aangekomen bleek Maya een kleine vier minuten voorsprong te hebben op de nummer 2.

Bij Teije was het een zware strijd in de kopploeg, er werd om elke meter gestreden. Teije wist halverwege los te komen en aan de finish bedroeg zijn voorsprong ongeveer 50 seconden. Niels Bouwmeester liep lang op de 2e plek maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Merijn Wiggers uit Beilen. Niels knokte wat hij waard was en moest zelfs de eindhindernis 3 keer overdoen maar gaf niet op en pakte het brons. Jessyca van Engelenburg uit Veenendaal was Hang Ons 3e Nederlands Kampioen