• Mantelzorgers extra in het zonnetje gezet

  QuaRijn
 • Mantelzorgers extra in het zonnetje gezet

  QuaRijn
 • Mantelzorgers extra in het zonnetje gezet

  QuaRijn
 • Mantelzorgers extra in het zonnetje gezet

  QuaRijn

Mantelzorgers extra in het zonnetje gezet

14-11-2017, 12:21 | Lezersnieuws | QuaRijn

Op verzoek van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft Het Zonnehuis dit jaar meegedaan met de Week voor De Mantelzorg.

Er was gekozen voor de combinatie van zowel de Mantelzorgers van de cliënten van de Dagbehandeling/dagbesteding Somatiek (cliënten die nog thuis wonen) als voor de Mantelzorgers van de bewoners van Het Zonnehuis.

Op dinsdag middag 7 november 2017, werden alle mantelzorgers welkom geheten door onder andere de activiteitenbegeleiders in De Lounge van Het Zonnehuis.

Zij werden ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee en een traktatie.

Daarna werden de handen uit de mouwen gestoken en was het tijd voor de workshop: "Het maken van een herfstkrans". Deze workshop werd mede aangeboden door Bloemist Veldhuysen uit Doorn.

Na afloop van de Workshop was er gelegenheid om nog even samen na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Voor de levering van de hapjes waren Van Leeuwen Kaas uit Doorn en de keuken van Het Zonnehuis bereid gevonden hun medewerking te verlenen.

Tijdens de middag bleken de mantelzorgers gemakkelijk contact te leggen met elkaar. Ze hadden niet veel woorden nodig om zich in te kunnen leven in elkaars situatie. Mantelzorger ben je niet zomaar dat overkomt je. Hoe graag je ook wil zorgen het valt niet altijd mee en daarom is een middagje voor jezelf een welkome afleiding.

Aan het einde van de middag was de gezamenlijk conclusie dat het een sfeervolle middag geweest was die in een ontspannen sfeer verlopen was. Zeker voor herhaling vatbaar!

Contact

Denkt u dat uw naaste de eerste verschijnselen van dementie heeft, zoals geheugenklachten, gedragsverandering of het kwijtraken van het overzicht? Of heeft u vragen omdat u nauw betrokken bent bij iemand in uw omgeving met dementie? Dan is het fijn om te weten dat de Casemanagers Dementie van QuaRijn er zijn om u te ondersteunen.

Regio Bunnik, Wijk bij Duurstede en Veenendaal

Bernadet Visser

M 06-82575461

E-mail B.Visser@QuaRijn.nl

Maandag t/m donderdag (woe tot 12 uur)

Regio Utrechtse Heuvelrug en Rhenen

Gea van der Molen

M 06 -82473308

E-mail G.vandermolen@QuaRijn.nl

Maandag, donderdag, vrijdag (tot 14 uur)