• Henry Beuks met boxer - Urban - met 1 van zijn vele diploma's

    Fabienne Beuks

Maarsbergse boxer "Urban" nu ook "Internationaal Kampioen"

10-10-2018, 21:51 | Lezersnieuws | Henry

Nadat de Maarsbergse afgerichte boxer “Dog of the Bay’s Urban” van Henry Beuks uit Maarsbergen in augustus tijdens de Wereldhondententoonstelling in Amsterdam maar liefst 2 grote titels bemachtigde, nl. “Benelux Winner 2018” en tevens definitief “Nederlands Kampioen” werd, heeft Urban nog een titel gepakt en wel een zeer zeldzame Internationale titel.

Door beste reu overall te worden tijdens de Internationale hondententoonstelling in La Louviere (België), mag Urban, op grond van de winst op shows in meerdere landen, zich nu definitief (d.w.z. voor het leven) “Internationaal Schoonheidskampioen met werkproef” noemen. Slechts 4 Nederlandse boxers haalden volgens de statistieken op de website van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Amsterdam sinds 2012 deze zeldzame titel! 

De toevoeging “met werkproef” vindt zijn oorsprong in het feit, dat Urban niet alleen op shows steevast de kwalificaties “1e plaats Uitmuntend” haalt op uiterlijk en dus bijzonder mooi is volgens de rasstandaard voor de “Duitse Boxer” zoals het ras officieel heet,  maar hij is ook afgericht voor het diploma IPO 1 (Internationaal Examen Verdedigingshond) bestaand uit de afdelingen Speuren, Gehoorzaamheid (met o.a. schotproef) en Verdedigingsdienst ook wel bekend als “pakwerk”.

Daarnaast bezit Urban de diploma’s ZTP (Zware Fokgeschiktheidskeuring incl. verdedigingsdienst Duitse Boxerclub), Verkeerszekere Hond/Begeleidingshond en Uithoudingsvermogen.

De komende maanden wordt Urban in Frankrijk voorgebracht om daar het laatst benodigde punt in een 3e buitenland te behalen om zich naast “Internationaal Schoonheidskampioen met werkproef” ook “Internationaal Showkampioen” te mogen noemen. Slechts 1 Nederlandse boxer behaalde sinds de Raad van Beheer sinds 2012 dit soort grote  kampioenen publiceert, eerder beide titels.

Overigens is Urban inmiddels ook al bijna Belgisch Kampioen, echter moet hij wachten voor het laatste punt tot na juli 2019, daar er een jaar tussen het 1e kampioenschapspunt en het 4e punt (zijnde het laatste punt) moet zitten.