• Wildruilen in Utrecht

    Krijgdekleertjes.nl

Maarn krijgt zijn eerste KrijgdeKleertjesruilpunt

06-06-2016, 20:00 | Lezersnieuws | Femke Reijnen & Barbara van de Sande

Nu start ook in Maarn een ruilpunt. Wie kinderkleding overheeft kan deze hier langsbrengen en meteen iets leuks in ruil uitkiezen. Dat is goed voor het klimaat en gezellig. In heel Nederland zijn KrijgdeKleertjes ruilpunten waar ouders bij vrijwilligers thuis of in een buurthuis hun kinderkleding kunnen ruilen. Femke Reijnen en Barbara van de Sande zijn de trekkers van KrijgdeKleertjes in Maarn.

Zij beheren een voorraad schone en hele kleertjes. Wie kinderkleding over heeft kan deze (gewassen!) langs brengen bij Femke. De gever mag in ruil kiezen uit kleertjes van maat 56 tot maat L voor jongeren. Alleen doneren van kleding mag natuurlijk ook. Femke en Barbara hebben erg veel zin om te starten: Wij vinden het belangrijk om milieubewust te leven en willen onze kinderen dit ook meegeven. Je kan spullen vaak nog een tweede, derde of vierde kans geven. Omdat kinderen echt in razend tempo uit hun kleding groeien is er met andere ouders in onze omgeving een levendige ruilhandel ontstaan. Het lijkt ons leuk om dit met nog meer ouders te doen...iedereen word er altijd zo blij van! Je kunt Femke en Barbara mailen om een ruilafspraak te maken. Het emailadres is krijgdekleertjesmaarn@outlook.com. Zie voor actuele informatie de website www.krijgdekleertjes.nl/maarn.

De start van ons ruilpunt willen we feestelijk aftrappen met een wildruilactie op zaterdag 2 juli van 14 tot 16 uur bij de speeltuin aan de Pol in Maarn Zuid.

De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl. Dit is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte achter de site. Om nog meer spullen een tweede leven te geven zijn er de KrijgdeKleertjes ruilpunten. KrijgdeKleertjes.nl bestaat sinds eind 2012. Inmiddels zijn al 4000 mensen uit heel Nederland lid van de website. Er zijn nu

20 ruilpunten waar mensen 'live' kunnen ruilen. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk.

Voor meer informatie zie www.krijgdekleertjes.nl

---------einde persbericht-------