• St. Theresiakerk

    JvB

Lichtjestocht: waar brengen de lichtjes ons naar toe ? 23 december, St. Theresiakerk te Maarn

16-12-2017, 12:30 | Lezersnieuws | Annique van Baal

Het worden de 'donkere dagen vóór kerst' genoemd. Bij de uitvoering van de activiteit waarvoor deze uitnodiging is bedoeld, zal het zeker donker zijn.

Op zaterdag 23 december a.s.wordt er een Lichtjestocht georganiseerd in Maarn, Amersfoortseweg 50.

Van 18.15 tot 19.00 uur kunnen kinderen onder begeleiding van ouder(s) oma, opa, broertjes, zusjes, vriendjes vriendinnetjes enz. enz. een door lichtjes aangegeven route in het donker volgen. Onderweg staan ontmoetingen gepland met herders, engelen en misschien zijn Jozef en Maria ook nog op zoek naar een plaats om te verblijven... Het vertrek is vanaf het kerkplein en de aankomst is in de Theresiakerk bij de kerststal.

Om de kinderen niet al te lang te laten wachten zal in een aantal "bloktijden" een oecumenisch kerstverhaal door Pastoraal werker Anne Karien Damen worden verteld en zullen kerstliederen met muzikale begeleiding van piano en harp, worden gezongen. Daarna worden de kinderen en hun begeleiders ontvangen in de Ark met een versnapering en warme chocolademelk.

We wensen elkaar 'Gezegende Kerstdagen'. Gezegend omdat het kerstverhaal ons wijst op méér dan alleen gezelligheid en lekker eten.

De wandeling in het donker is niet eng, maar wel spannend. Iedereen waar ook vandaan is van harte welkom om samen voor te bereiden op het Kerstfeest.

I.v.m. de veiligheid is de doorgang op de Amersfoortseweg, ter hoogte van de kerk, tijdelijk gestremd. U kunt uw auto vlakbij parkeren, komt u op de fiets, dan kunt u deze op de aangewezen plaats parkeren.

Tot ziens op 23 december a.s. namens de werkgroep Lichtjestocht 2017.