• De Familie

    Joep Deutekom

Kunstexpositie Herman Brood in Hotel Bergse Bossen in Driebergen

19-03-2018, 14:38 | Lezersnieuws | Bergse

Van 4 maart tot en met 31 mei 2018 hangt Hotel Bergse Bossen vol met bijzondere werken van Herman Brood.  Zeventien jaar na zijn dood galmt zijn naam nog luid na in de wereld van muziek, kunst en cultuur. Het is dan ook vol trots en enthousiasme dat Hotel Bergse Bossen haar gangen, lobby, lounge en Grand Café heeft ingericht als galerie, ten behoeve van een zeer grote en exclusieve Herman Brood expositie.  De expositie bestaat uit schilderijen (acryl/doek), tekeningen, zeefdrukken en giclees (een speciale druktechniek). 

Multitalent Brood verwierf grote bekendheid met zijn band Wild Romance, maar bleek een multitalent te zijn. Hij acteerde, trad met Bart Chabot en Jules Deelder op in het theater en schilderde. Dat laatste het liefst op groot formaat en met felle kleuren. De handtekening ‘brood’ vormt vaak een opvallend onderdeel van het schilderij.

Op 11 juli 2001 besloot Brood dat het mooi geweest was en sprong van het Amsterdamse Hilton Hotel. Nederland verbijsterd achterlatend.

Expositie bij Bergse Bossen Veel Broodliefhebbers hebben de weg naar de expositie bij Bergse Bossen inmiddels al gevonden. De werken van Herman Brood zijn (gratis!) te bezichtigen. Alle werken zijn te koop. Wandel dus rustig binnen. De tentoonstelling duurt van 4 maart tot en met 31 mei 2018. Kijk voor meer informatie op www.bergsebossen.nl/brood.