Kids met autisme - Ontmoetingsmomenten

21-03-2019, 14:55 | Lezersnieuws | Stichting

Ontmoetingsmomenten kids met autisme 

 

Op dinsdag 26 maart is er van 19.00-20.30 uur een brainstormavond over een ontmoetingsinitiatief voor kinderen met autisme en hun ouders. Locatie: jongerenruimte The Lounge, Hoflaan 29 in  Leersum. 

Twee jaar geleden zijn wij in Amerongen gestart met informatie-avonden voor ouders van kinderen met autisme. Steeds werd er een onderwerp voor de volgende bijeenkomst afgesproken.  Uiteindelijk volgde de theatervoorstelling over autisme ‘Indiaan in huis’ in oktober 2018 in de Allemanswaard. Hier waren meer dan 100 belangstellenden: ouders, familie, professionals. 

Daarop voortbordurend zijn een jongerenwerker en jeugdconsulent van team Driebergen zo’n jaar geleden Soosjaal gestart in jongerenruimte DJOI in Driebergen. Deze bijeenkomsten zijn voor jongeren van 12+ en hun ouders. Er is iedere maand een activiteit zoals T-shirts pimpen, bingo, een toernooitje. Ouders maken een praatje, wisselen ervaringen uit of doen mee met een spelletje of activiteit. Er is een gezellige sfeer. 

We willen nu graag in gesprek over zo'n activiteit in Leersum, bestemd voor kinderen onder de 12, met autisme, in al onze dorpen. Iedereen is van harte welkom om mee te denken. Ouders opa's, oma's, familie, oppassen, professionals.” 

  
Vragen? 

Joep van Dam, consulent Sociaal Dorpsteam: joep.vandam@samenopdeheuvelrug.nl / 06 230 005 96 

Bertine van den Bosch, sociaal makelaar Amerongen/Leersum/Overberg: bertine.vandenbosch@samenopdeheuvelrug.nl / 06 390 958 16.