• De ploeg samen met een van de nieuwe korven verzorgd door Sjoerds Reclameservice uit Doorn

    Evert Schiphuis

KCD opent seizoen met mooie zege

12-11-2017, 14:50 | Lezersnieuws | Marco Klok

Zaterdagavond was Sporthal Steinheim het toneel voor KCD. Na een aantal succesvolle oefenwedstrijden begon om 18.45u dan eindelijk de zaal competitie voor de Groen-Witte Korfballers uit Doorn. De tegenstanders waren de uit Zeewolde afkomstige Wolderwijd.

Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om de nieuwe korven in te wijden. Deze werden gesponsord door schildersbedrijf Van Beek en Sjoerds Reclameservice uit Doorn. De laatst genoemde heeft de mooie nieuwe korven verzorgd. En dat was niet zonder succes! KCD wist vaker de nieuwe korven te vinden en won daarmee dan ook de eerste wedstrijd van het seizoen.

KCD startte wat slapjes de eerste tien minuten. Het aanvalsvak had moeite om de korf te vinden en dat resulteerde in een openingsdoelpunt voor Wolderwijd in de 7e minuut. KCD kwam echter direct met een antwoord en de vakkenwissel die erop volgde zorgde voor nog twee doelpunten: 3-1. Toch had KCD moeite om uit te breiden en liep de stand tot 4-4 gelijk op. Daarna bloeide de ploeg opeens op. Er werden mooie kansen gecreëerd en de groen-witten straalden vertrouwen uit. Zo wist KCD een voorsprong te pakken en uit te breiden naar een mooie ruststand van 9-5.

De opdracht voor KCD na de rust was om het hoofd koel te houden. Dat bleek te lukken want direct na rust scoorde KCD hun 10e doelpunt. Een tegendoelpunt van Wolderwijd deerde de ploeg niet meer. Verdedigend was elke bal na het eerste schot voor de Doornse spelers en aanvallend werd de voorsprong uitgebreid naar 14-6. Wolderwijd wist er in de slotfase nog een paar te maken, maar KCD bleek oppermachtig in de wedstrijd om de eerste punten. Einduitslag: 18-9.

Doelpunten zijn gemaakt door Kim Schiphuis (5), Gert Willigenburg (5), Lisanne Briedé (3), Jort van Burken (2), Sybren van Burken, Gerina van der Sijs, Bo Verheijen.