• Een benutte strafworp van Bo-rune Verheijen

    Marco Klok

KCD houdt de punten weer in eigen huis

15-12-2017, 06:50 | Lezersnieuws | Marco Klok

Afgelopen zaterdag kreeg KCD de korfballers van Groen Zwart op visite. Op papier een wedstrijd die makkelijk naar KCD had moeten gaan. Waarschijnlijk was dat de rede dat KCD uiteindelijk vooral tegen zich zelf speelde.

De wedstrijd begon al wat mat. De ploeg straalde weinig vertrouwen uit en dat was terug te zien in het missen van 100% kansen. De score kwam dus ook moeilijk op gang en dat gaf Groen Zwart de gelegenheid om zijn schot te vinden. Als KCD erin geslaagd was om een doelpunt te maken zorgde de slordige verdediging ervoor dat Groen Zwart bij kon blijven. Zo had KCD tot zeker tien minuten voor rust erg veel moeite met de ploeg uit Borne. Daarna fleurde de ploeg wat op. Wat in het begin niet lukte, bleek nu wel te lukken en zo begon KCD eindelijk iets weg te lopen van Groen Zwart. Er straalde wat vertrouwen uit de ploeg en er kon gerust worden met een aardige stand van: 10-5.

Het publiek had verwacht dat KCD de slag nu wel te pakken zou hebben. Maar helaas was dit niet het geval. KCD kwam zo mogelijk nog slechter uit de kleedkamer dan voor de wedstrijd en dit was terug te zien in het spel. KCD miste de pit die het de afgelopen weken had laten zien en leek niet meer zo goed te weten wat het met zichzelf aan moest. Gelukkig bleef de ploeg uit Doorn wel het verdedigen uit de laatste fase van de eerste helft vasthouden. Zo had KCD alle tijd om opnieuw het schot te vinden en daarom werd de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 15-7 voor de Groen Witten.

Aanstaand weekend reist het gezelschap af naar het Gelderse Zelhem voor de laatste wedstrijd van het jaar. Het beloofd een mooie wedstrijd te worden gezien beide ploegen op een gedeelde vierde plaats in de competitie staan. De winnaar zal de kerstdagen op deze plek mogen blijven staan. De verliezer zal minimaal een plaats inleveren en mag in het nieuwe jaar in het onderste gedeelte van het rijtje starten. Kortom een wedstrijd waar veel op het spel staat!