• Afstandsschot van Mees Hoekman

    KCD
  • Doorloopbal van Lisanne Briede

    KCD

KCD herpakt zich net niet voldoende voor eerste punten

10-09-2018, 19:08 | Lezersnieuws | aangeleverd website

KCD mocht afgelopen zaterdag naar Wierden reizen voor de opening van het nieuwe seizoen. Daar bezocht de ploeg Blauw Zwart, die als nieuwkomer in de 4e klasse beschouwd kan worden. Door het strenge degradatiebeleid van het KNKV lukte het de ploeg niet om zowel in de zaal als op het veld in de 3e klasse te blijven spelen. Een pittige opening voor KCD dus, maar wel een om direct het niveau van de ploeg te kunnen testen.

De weersomstandigheden waren prima met 20 graden en een zonnetje. KCD start met twee nieuwkomers in het vlaggenschip. Overgekomen uit de A1 zijn Esmee Bakhuizen en Ton Vrauwdeunt. Geen onbekende namen binnen het eerste, want beiden hebben al meerdere keren ingevallen bij de ploeg. Met coach Louis de Laat aan het roer voor dit seizoen keek de ploeg uit naar deze eerste wedstrijd. Toch was het vanaf de eerste minuut al duidelijk dat KCD last had van wat zenuwen. Door flink wat fouten in de eerste aanvallen lukte het de ploeg slechts om maar één doelpunt te maken. Verdedigend ging het niet verkeerd, maar Blauw Zwart kon door het gebrek aan tegendoelpunten makkelijk uitlopen naar een voorsprong: 5-1. Na een korte timeout werd er werd beter gezocht naar goede kansen. Hoewel de score nog niet echt op gang kwam, werd het scoren bij Blauw Zwart ook netjes stil gelegd en dat resulteerde in een ruststand van 6-2.

Na rust kwam het oude KCD weer terug. De ploeg werd niet warm of koud van het snelle tegendoelpunt na rust, 7-2, maar ging keurig door met het zoeken naar de juiste kansen. Nu kwam de score wel op gang. KCD kon langzaam dichterbij kruipen en Blauw Zwart had het moeilijk met het goede verdedigen van de groenen. Zo stond het een kwartier na rust 9-5 en had KCD eindelijk de smaak te pakken. Een paar wissels bleken noodzakelijk om door te kunnen pakken. Jan de Man en Sanne Beishuizen werden ingebracht en dit zorgde voor genoeg verrassing om bij Blauw Zwart in het kielzog te komen. Van 12-7 liep de ploeg in een paar minuten in naar 12-10 en kreeg het Wierdense team het nog even benauwd. Maar de tweede helft was te kort om nog echt gevaarlijk te kunnen worden en dus eindigde de eerste wedstrijd voor KCD in een nederlaag. Toch bood de tweede helft genoeg perspectief voor de rest van het seizoen en kijkt KCD uit naar de volgende wedstrijd waar Kios op bezoek zal komen in Doorn. Aanstaande zaterdag om 15.30u op Sportpark Tuilland.