KCD eindigt als tweede

12-03-2017, 13:00 | Lezersnieuws | Jan Willem Briedé

Met een 12-12 gelijkspel bij Débaldérin heeft KCD afscheid genomen van de zaal. De Doornse korfballers eindigden daarmee op de tweede plaats maar in tegenstelling tot vorig seizoen deed de ploeg na een stroef begin nu wel lang mee om de titel. Uiteindelijk ging die naar het Amerongse Hemur Enge dat in de slotwedstrijd met 21-11 het kampioenschap pakte.

KCD heeft het altijd moeilijk met de Wageningse studenten. Die ploeg geeft nooit op en in Steinheim was het na een riante groen witte voorsprong nipt 23-21 geworden. Ditmaal ging de thuisploeg gelijk op met KCD waar Lars Verheijen en Marco Klok de geblesseerde Paul Kraan en Jort van Burken vervingen. Na 45 seconden was het al 1-1 en de gedachten gingen naar weer een doelpuntrijk duel. Maar daar kwam niet veel van terecht, ook omdat de verdedigingen de zaakjes goed op orde hadden. Slechts één keer stond een verschil van twee goals op het scorebord, maar verder ging de strijd gelijk op waarbij KCD bij rust met 6-7 mocht rusten.

In de tweede helft bleef het spelbeeld een kwartier lang ongewijzigd met een 10-10 stand op het bord maar inmiddels was duidelijk dat het aanvankelijk makkelijk scorende eerste aanvalsvak van KCD niet meer tot goals kwam. Dat gaf Débaldérin de gelegenheid om vijf minuten voor tijd uit te lopen naar 12-10. Jan Willem Briedé bracht in de slotfase vier wissels in en Kim Schiphuis zette twee minuten voor tijd haar eerste balcontact om in de aansluitingstreffer. Het slot was geheel voor KCD dat verdiend via Nienke Schneider de gelijkmaker liet aantekenen: 12-12.

Goals: Sanne Beishuizen 3, Bo Rune Verheijen 3, Lisanne Briedé 2,Nienke Schneider 2, Kim Schiphuis en Marco Klok.