KCD bewijst opnieuw de betere ploeg te zijn

12-02-2018, 07:40 | Lezersnieuws | Marco Klok

De Groen-Witten uit Doorn en Groen Zwart uit Borne hadden elkaar dit seizoen al twee keer eerder ontmoet en beide keren gingen de punten toen naar KCD. De ploeg uit Doorn leek dus de favoriet in deze wedstrijd. Maar Groen Zwart had de laatste wedstrijden aanzienlijk betere resultaten behaald dan eerder dit seizoen dus KCD zou er hard aan moeten trekken. Dit maal was de ontmoeting in Borne, Overijssel.

KCD startte in eerste instantie wat slapjes. Misschien verkeerde de ploeg nog in een roes door het gelijke spel tegen titelkandidaat Arena vorige week. Hierdoor werd de eerste tien minuten slordig gespeeld. Dit resulteerde in een 2-2 stand en hier was KCD erg ontevreden over. Nadat coach Louis de Laat de ploeg weer aan de praat had gekregen begon KCD weg te lopen. Groen Zwart leek verdedigend grip te verliezen en zocht daardoor de duels soms erg hard op. Dit resulteerde in veel vrije ballen voor KCD, maar deze werden helaas te weinig benut. Toch begon de ploeg lekker warm te draaien die eerste helft. Een paar verre afstandsschoten van Sybren van Burken zorgde ervoor dat KCD steeds verder weg liep.

De tweede helft was het belangrijk dat KCD deze vorm vast zou blijven houden. Zo niet, dan zou het een lastige en zware middag worden. KCD bewees echter direct dat het geen zin had in zo'n zware middag. Binnen vijftien seconden in de tweede helft lag het eerste doelpunt via Lisanne Briedé er in en had de ploeg de slag te pakken. Het spel van Groen Zwart werd daardoor steeds fysieker en dit werd bestraft met enkele strafworpen die Bo Verheijen er koelbloedig inlegde. Een slimme wissel van Groen Zwart betekende voor hen gelijk een paar doelpunten en even leek de wedstrijd te kantelen. Maar KCD vond zijn vorm op tijd weer terug en de voorsprong op Groen Zwart was te groot voor hen om echt gevaarlijk te worden. De wedstrijd eindigde dan ook in een volledig verdiende winst voor KCD met 13-18.

Doelpunten gemaakt door Sybren van Burken (4), Lisanne Briedé (3), Bo Verheijen (3), Kim Schiphuis (2), Sanne Beishuizen (2), Gert Willigenburg (2), Gerina van der Sijs, Jort van Burken.

Aanstaande zaterdag spelen de Groen-Witten om 14.40u de laatste thuiswedstrijd in Steinheim. SEV is hierbij de tegenstander. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden gezien bij de uit wedstrijd SEV op het laatste moment toch de punten daar wist te houden. Ook is het de strijd om de 4de plaats poule.