• Judith in actie tijdens 200 rugslag

    Jan Dogger
  • Judith in actie tijdens 200 rugslag

    Jan Dogger

Judith Dogger-Cromjongh weer ouderwets op dreef tijdens ONMK in Zwolle

27-01-2019, 19:39 | Lezersnieuws | Jan

Afgelopen weekend vonden de Open Nederlandse Master Kampioenschappen (ONMK) zwemmen plaats in Zwolle. Voor de zwemvereniging de Zwoer verscheen hier Judith Cromjongh, in de categorie 55+, twee keer aan de start. Op de voor haar zo geliefde afstanden 200 meter rugslag en de 100 meter rugslag.

Als voorbereiding op het toernooi was Judith al maandenlang extra aan het trainen, daarbij uiteraard ondersteund door de trainers van de Zwemvereniging, maar als extra ook door LACO, de beheerder van het zwembad en voor Judith dan vooral van belang de extra mogelijkheden voor het fitnessen. De focus was dus goed en dit was ook te merken tijdens de wedstrijd.

Op vrijdagmiddag stond de eerste afstand op het programma, de 200 meter rugslag. Doel van Judith was niet alleen om het Nederlands Master record op deze afstand te verbeteren, maar ook in een prima tijd. En dat lukte! Het oude record stond op 2.53,53 en dit werd werkelijk verpletterd. De tijd van Judith was 2.42,19 en dit was maar 1,3 seconden boven het Europees Master Record. Na deze race kon het weekend natuurlijk al niet meer stuk, maar toch moest ook de rust bewaard worden om op de zaterdag nog de 100 meter rugslag te zwemmen. Ook hier wist Judith te winnen in een nieuw NR van 1.17,02 het oude record stond op 1.20,51 dus wederom een zeer mooie verbetering.

Concluderend een prima weekend en nu weer volop in training voor de ONMK lange baan begin mei in Amersfoort.