• Koor druk aan het oefenen

    Adrie P. Gouweleeuw

Jubileum optreden 15 jaar Vrouwenkoor Eigen Wijs

25-06-2019, 21:48 | Lezersnieuws | Vrouwenkoor

15 jaar “EIGEN WIJS” zingen

Waarom? Het is fijn, uitdagend, gezond en gezellig! Onder de douche? Ja, dat ook natuurlijk. En vooral met elkaar. Dat ervaren alle 30 vrouwen elke week weer bij de donderdagse repetitieavond onder professionele leiding van Grietje Houwink. Met muzikale ondersteuning op de piano door Greetje Eijgendaal.

Grietje houdt de vaart er stevig in. Het voelt als een sportieve work-out met training van spieren in bovenlijf, buik en rug. Ook longen en ademhalingsspieren worden er beter van. Het samen zingen ontstresst en schept een band. Grietje maakt voor het koor zeer creatieve en eigentijdse vierstemmige arrangementen, waardoor Eigen Wijs steeds een Eigen Wijze ten gehore brengt.

Het koor bestaat nu 15 jaar. En is opgericht door vrouwen die samen op het jongerenkoor uit Cothen hebben gezeten. Gerda Hofman was de eerste dirigente. Zelf vindt ze dat het die naam niet mag hebben, maar ze had de
moed om voor het koor te gaan staan samen met Rika van der Geer die de liedjes begeleidde op de accordeon.
Inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig vrouwenkoor bij velen bekend binnen Wijk bij Duurstede en in de regio door optredens bij diverse organisaties en instellingen.

Afgelopen kerst verzorgde Eigen Wijs een dubbelconcert samen met het gemengd koor Revival uit Huizen in de Grote Kerk op de Markt en in de Zenderkerk te Huizen. Beide concerten waren uitverkocht en iedereen genoot
zichtbaar.

Eigen Wijs biedt haar publiek steeds een mooie mix van het luisteren naar vierstemmige muziek én het mee kunnen zingen met bekende Nederlandse liedjes. Samen muziek maken maakt blij!

Op 29 juni viert het koor haar 15-jarig bestaan met een feestelijk optreden in de kantine van SVL, Alexanderdreef 16 in Langbroek om 20.15 uur. Er zijn nog enkele kaartjes beschikbaar voor € 4,50 via anita.mocking1964@gmail.com.