• Jeugdvolleyballers actief in Leersum

Jeugdvolleybaltoernooi Leersum groot succes

18-01-2016, 14:00 | Lezersnieuws | Erik Beckers

In Leersum vond zaterdag 16 januari een regionaal Cool Moves Volleybaltoernooi plaats. De organisatie werd verzorgd door drie volleybalverenigingen uit de de Utrechtse Heuvelrug.

Er deden veertig teams mee die verdeeld waren over verschillende poules en er werd gespeeld op vijf verschillende niveaus met elk hun eigen spelregels. Deze landelijke aanpak maakt de sport geschikt voor alle kinderen.

De niveaus zijn zo opgesteld dat op een leuke manier timing, kracht, coördinatie, winnen, verliezen en natuurlijk samenspelen wordt aangeleerd op jonge leeftijd. Plezier maken en samen lekker sporten staan natuurlijk voorop, maar deze aanpak is er ook op gericht om te helpen het allerbeste uit de jeugdige volleyballer te halen Voor meer informatie over dit landelijke programma zie http://www.volleybal.nl/jeugd/kids-412-jaar/cool-moves-volley/check-the-moves

De teams uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug presteerden verrassend goed. De jeugd van Volleer werd eerste van niveau 2, Een team van Musketiers werd eerste van niveau 4 en Enervo werd eerste van niveau 5. Naast deze teams uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug was er nog een eerste plaats weggelegd voor Maarsen op niveau 3. Een ander team van Enervo werd weliswaar niet eerste, maar scoorde wel de meeste punten in één wedstijd (van 10 minuten): maar liefst 39, een absoluut record! Het meest opvallende was dat een meisje van Enervo mee kon doen in een team niveau 2 van een andere vereniging, Bourgondië uit Wijk bij Duurstede en ze heeft het erg leuk gehad. Anders had zij niet mee kunnen doen aan het toernooi. Geweldig! Ook was er veel jeugd vanuit de drie verenigingen die de wedstrijden floten en ouders van alle verenigingen die de teams hebben begeleid. Het was weer een super geslaagde ochtend.

Wilt u ook eens de sfeer proeven bij een volleybaltoernooi voor de CMV jeugd? Kom dan zaterdag 5 maart tussen 9.00 uur en 12.00 uur kijken in Sporthal Mariënhoeve te Wijk bij Duurstede

De toegang is gratis en de teams uit de Utrechtse Heuvelrug zullen weer goed vertegenwoordigd zijn.

Wilt u uw kind een keer laten meetrainen of heeft u vragen?

Mail dan met Hester van Pruijssen via jc@vvenervo.nl of meldt u aan via de website voor een vrijblijvende kennismaking.

http://www.vvenervo.nl/