Inschrijving verkiezing Zoutschrijver gestart

03-12-2017, 22:41 | Lezersnieuws | Helma Bouman

Voor de 6e keer gaat de verkiezing 'ZOUTSCHRIJVER VAN HET JAAR' van start. Schrijvers die wonen in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude, Wijk bij Duurstede kunnen tot en met 26 januari a.s. hun boek verschenen in 2017 aanmelden via www.zoutschrijver.nl

Sinds 2012 wordt de verkiezing Z-O-U-T schrijver gehouden op initiatief van D66 Utrechtse Heuvelrug en de Bibliotheek Z-O-U-T. Ondertussen is het een terugkerende happening waar jaarlijks rond de 20 titels voor aangemeld worden. Het schrijversnetwerk is ondertussen uitgegroeid tot zo'n 100 schrijvers. Hun werk varieert van streekgeschiedenis, thrillers, jeugdboeken, informatieve en wetenschappelijke boeken, maar ook poëzie en prentenboeken.

Vorig jaar won Simone Berger, uit Doorn, met haar boek Istori Kita, de titel Z-O-U-T schrijver van het jaar.

De jury bestaat dit jaar uit Huub de Graaff (Maarn), Conny Plomp (Rhenen), Gera Pronk (Driebergen) en Ali van Vemde (Wijk bij Duurstede). Juryvoorzitter is Hans Nijhof, wethouder Utrechtse Heuvelrug.

Donderdag 8 februari zal de jury de shortlist met 5 genomineerden bekendmaken. De uiteindelijke winnaar wordt donderdag 22 maart, tijdens het Boek&Bal in het Cultuurhuis Doorn, bekend gemaakt.