• houtkap

    Ineke Vrij

Informatieavond bosbeheer op de Utrechtse Heuvelrug: "kapbeleid of kaalslag?"

20-03-2019, 22:45 | Lezersnieuws | Ineke

22 maart 2019 20u00 in de Binder, Hoflaan 29, Leersum.

 “Wat wordt er veel gekapt!” ,“Wat een kaalslag!”, “Die bosgrond is helemaal platgereden!”. Veel inwoners van onze gemeente maken zich al lange tijd zorgen over het beheer van onze. Grote kale plekken, platgereden en vernielde paden. Onlangs kwam er ook kritiek van een deskundige: Frits van Beusekom, oud-directeur van Staatsbosbeheer heeft ernstige kritiek op het huidige kapbeleid van SBB. Na publicatie van een interview met hem in “de Kaap”, werd dit onderwerp landelijk opgepakt: dagbladen, “Vroege Vogels” en zelfs Kamervragen.

De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen – Leersum heeft –in samenwerking met de Federatie Groene Heuvelrug- Frits van Beusekom bereid gevonden om voor de inwoners van onze gemeente zijn visie te geven. Niet alleen visueel heeft kappen invloed op het bos, ook de bodem en mogelijk zelfs het klimaat worden negatief beinvloed.  

We willen het bosbeheer van alle kanten belichten. Daarom zal Harrie Hekhuis (SBB) het beleid van SBB toelichten. Na afloop van de presentaties is er gelegenheid tot vragen en discussie. Toegang gratis, graag aanmelden via lezing@dorpennatuur.nl.