Heuvelrug verkiezingsdebat 8 maart

20-02-2019, 12:29 | Lezersnieuws | Baerte

DOORN • Op vrijdag 8 maart houdt de gemeente Utrechtse Heuvelrug een verkiezingsdebat. Het debat vindt plaats in het Cultuurhuis, Kerkplein 2 in Doorn en begint om 19:30 uur. De toegang is vrij, iedereen is welkom.

Op deze avond gaan kandidaten van enkele politieke partijen met elkaar in debat over verschillende lokale en provinciale thema’s. Mogen er zonnepanelen in weilanden komen, wat wordt er gedaan met (mega)stallen? Hoe worden files aangepakt enwat is hun standpunt over het bouwen van nieuwe huizen?

Vraag stellen via @gem_heuvelrug 
Inwoners die niet bij het debat in Doorn aanwezig zijn, kunnen via Twitter vragen stellen met @gem_heuvelrug. Een aantal van deze vragen wordt aan de kandidaten voorgelegd.

Provinciale verkiezingen
Op 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provincie Utrecht. Deze zijn tegelijkertijd met de verkiezingen voor de Waterschappen. Alle inwoners van Utrecht van 18 jaar en ouder met Nederlandse nationaliteit mogen dan naar de stembus. De 49 leden van Provinciale StatenUtrecht worden elke 4 jaar gekozen. Op 27 mei kiezen de leden van Provinciale Staten vervolgens de leden van de Eerste Kamer