• Amma en Shubamrita

    Amma Centrum

Het Amma Centrum in Zeist, vlakbij het station aan de Driebergseweg

12-06-2018, 16:53 | Lezersnieuws | Marieke

De Indiase Amma is beroemd om de duizenden mensen die ze dagelijks omhelst. Elk najaar is zij in de Expo in Houten voor één van de grootste spirituele evenementen van Nederland waar 15.000 mensen op af komen.

Sinds 3 jaar is er een Amma Centrum in Zeist, vlakbij station Driebergen-Zeist. Dit centrum draait geheel op vrijwilligers. Er worden meditatie- en yoga cursussen gegeven en er zijn regelmatig evenementen zoals mantra- en meditatie-avonden en retraites. Achter de klassieke voortuin aan de Driebergseweg 16a, wordt behalve in het pand ook gewerkt aan een grote gemeenschapstuin. Iedereen is van harte welkom, ook om mee te helpen.  

Spiritueel centrum

Het Amma Centrum is een plek waar je kunt deelnemen aan spirituele, ecologische en sociale activiteiten die bij kunnen dragen aan je levenskwaliteit en die van medemens en natuur.

Het is de thuisbasis van St. Vrienden van Amma Nederland. De stichting is vernoemd naar Amma, een Indiase spirituele en humanitaire leider die naast haar omhelzing, ook de inspiratie is achter Embracing The World, een wereldwijd netwerk van vrijwilligers. Deze organisatie biedt op grote schaal hulp bij scholing, gezondheidszorg, sociaal werk en armoedebestrijding, huizenbouw, noodhulp bij rampen en onderzoek - van oorsprong in India en inmiddels op steeds meer plekken in de wereld. Hiervoor is Amma al vele malen internationaal onderscheiden.

Het Amma Centrum is nog in opbouw maar in de toekomst zullen ook in deze regio sociale projecten ontwikkeld worden. Het pand wordt door vrijwilligers verbouwd om de ruimtes geschikt te maken voor cursussen, themaweekenden en overnachtingen.

16 juni retraitedag met monnik Shubamrita uit India van 13:30 - 19:30 uur

Zaterdag komt de Hindoestaanse monnik Shubamrita naar het Amma Centrum. Hij zal meditaties leiden, een lezing geven onder de titel “The Joy of Living” en mantra's zingen. Vrije toegang, graag aanmelden via centrum@amma.nl.

30 juni Open Tuindag vanaf 10:30 uur

Vrijwilligerswerk in Amma's tuin: bewegen in de buitenlucht, ontmoeten mens en natuur, inkeer naar binnen…

Een enthousiast tuinteam werkt aan een ecologische tuin met bloem- en kruidencirkels, groenteperken en een stilte- voedselbos, geïnspireerd op permacultuur. Op 30 juni is een introductie met rondleiding om 10:30 uur. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom! Ervaring is meegenomen maar niet noodzakelijk.

Voor meer informatie, zie agenda en www.amma.nl.