• Aanleg infiltratievoorzieningen in het midden van de Bergweg en Koenestraat Amerongen om regenwater snel op te vangen en af te voeren

    Cees Keur
  • Werkzaamheden Bergweg en Koenestraat Amerongen

    Cees Keur

Herinrichting Koenestraat en Bergweg Amerongen van start

15-03-2019, 12:06 | Lezersnieuws | Susan

Maandag 11 maart is begonnen met de herinrichting van de Koenestraat en Bergweg in Amerongen. Het doel hiervan is het verkeer af te remmen en regenwater sneller af te voeren en op te vangen. 

Er is gestart op het kruispunt Koenestraat/Holleweg/Jan van Zutpenweg. Hier worden grote infiltratievoorzieningen geplaatst om regenwater op te kunnen vangen en via de bodem af te voeren. Nadat dit werk afgerond is, wordt het straatwerk hersteld en een verkeersplateau op het kruispunt aangelegd. Tijdens de werkzaamheden is het kruispunt voor doorgaand verkeer afgesloten tot en met vrijdag 12 april. Fietsers kunnen wel langs de werkzaamheden, maar auto’s en motoren niet. Er wordt een omleidingsroute aangegeven via Leersum naar Overberg (over de Scherpenzeelseweg, Bovenhaarweg en Haarweg). 

Informatie over herinrichting: persoonlijk en op maat

Als het werk op het kruispunt Koenestraat/Holleweg/Jan van Zutphenweg is afgerond, wordt gewerkt aan de andere kruispunten in de Koenestraat. Dit werk wordt gefaseerd uitgevoerd: kruispunt voor kruispunt. Zodat de overlast zoveel mogelijk beperkt blijft. Op de site: www.heuvelrug.nl/koenestraatamerongenstaat (naast informatie over de werkzaamheden) een kaartje waarop de planning per kruispunt te zien is. Voorafgaand aan deze werkzaamheden zijn ondernemers en bewoners aan de Koenestraat en Bergweg al geïnformeerd. Er is contact geweest met ondernemers en organisaties aan de Koenestraat, Bergweg en uit Overberg. Wat zijn eventuele knelpunten en hoe kunnen deze tot het minimum worden beperkt?