• Hemur Enge 1

    L. Wintermans

Hemur Enge wederom sterkste in Derby

20-11-2017, 22:30 | Lezersnieuws | J. Bode

Een drukte van jewelste rondom de Allemanwaard afgelopen zaterdag, dit was niet zover vanwege de Heuvelrugderby, maar was meer te wijten aan de aankomst van - onze eigen - St. Nicolaas.

Hemur Enge begon wat "bleu" aan de wedstrijd, KCD wist hierdoor vrij vlot een ruime voorsprong te pakken. Gezegd mag worden dat ook alle kansen van de Doornse korfballers hun doel troffen. Hemur Enge hield echter het hoofd koel en boog de achterstand in een mum van tijd om naar een gelijk stand. Hierna moesten de tegenstanders gas terug nemen en lieten Hemur Enge meer in hun spel komen. Er werd minder druk gegeven waardoor Hemur Enge uit kon lopen naar een ruststand van 11-6.

Na de rust kwam KCD beter de kleedkamer uit, maar Hemur Enge leek niet onder de indruk. De tweede Ruitenberg-zuster werden door coach de Wit binnen de lijnen gebracht, hetgeen goed uitpakte want de opleving van KCD bleef beperkt tot een 15-13 voorsprong voor de thuisploeg.

Om het gat groter te maken werd er een geweldige wissel geplaatst, hetgeen resulteerde in drie kansen, drie doelpunten. Hiermee was KCD definitief gebroken en wist Hemur Enge de eindstand op een terechte eindstand van 23-16 te brengen.

Hoewel de gehele Amerongers ploeg een goede wedstrijd liet zien, mag wissel Erwin Reede toch wel de man of the match genoemd worden. Drie kansen, drie doelpunten, anderhalve minuut binnen de lijnen gestaan. Reede: "Doelpuntjes meegepakt, m'n shirt hoeft niet te worden gewassen".

Komende zaterdag mag Hemur Enge genieten van een vrij weekend, de wedstrijd tegen Groen Zwart is op hun verzoek verplaatst naar woensdag 29 november. De korfballers uit Borne was ook al één van de tegenstander tijdens het veldseizoen. Tijdens die ontmoeting was Hemur Enge de betere partij, maar onderschatting ligt hierbij wel op de loer.

Doelpunten: Tim van Mourik 6, Wim Martijn Hilligehekken 4, Jeroen Bode 3, Kim van Lienden 3, René Nell 3, Erwin Reede 3, Eva Schuilenburg 1.