• Hemur Enge 1

    L. Wintermans

Hemur Enge vecht naar de overwinning

11-12-2017, 19:20 | Lezersnieuws | J. Bode

De degens kruizen met een oud-trainer is altijd bijzonder en zo mocht Hemur Enge afgelopen zaterdag de voormalig oefenmeester van de ploeg, Bert van Harn, ontvangen in de Allemanswaard. Van Harn is op dit moment trainer van Arena 1. De korfbalploeg uit Rhenen gaat dit seizoen vol voor de titel, zo mocht Hemur Enge al ervaren aangezien de meeste wedstrijden van Hemur Enge al werden bezocht door de Rhenense ploeg.

Arena leek in de eerste helft dan ook de bovenliggende partij, de ploeg kwam goed uit de startblokken, terwijl Hemur Enge moeite had met goede aanvallen op te zetten en leek niet helemaal de juiste focus te hebben om Arena bij te kunnen benen. Toch werd er ook geen groot gat geslagen, waardoor het hoop bleef in de ploeg van Arjan de Wit. De kleedkamer werd dan ook opgezocht met een 6-8 achterstand waarmee de Amerongse ploeg wist dat er nog kansen lagen.

Na de rust wisselde Hemur Enge van tactiek om Arena te proberen te ondermijnen. Arena leek hier gelijk niet goed mee overweg te kunnen en liet Hemur Enge de tweede helft dicteren. Arena kwam nog tweemaal met drie doelpunten los, maar toch waren het de Amerongers die het tweede gedeelte van wedstrijd domineerde. Wederom een tactische wissel zorgde ervoor dat Hemur Enge in de laatste fase de stand naar 14-14 te brengen. Arena werd zenuwachtig en speelde zeer nerveus waardoor Hemur Enge een vrije bal kon benutten, een laatste afstandschot van Tim van Mourik gooide wedstrijd definitief opslot, eindstand: 16-14.

Een prachtige overwinning voor de Amerongers, waarin zij zo'n anderhalve minuut de voorsprong hadden. In de laatste wedstrijd van 2017 treft Hemur Enge de andere ploeg welke de titel zeer ambieert, Koveni 1. Ook ditmaal zal Hemur Enge haar huid zeer duur willen verkopen.

Doelpunten: René Nell 6, Erwin Reede 2, Tim van Mourik 2, Wim Martijn Hilligehekken 2, Jeroen Bode 1, Danielle Meerwijk 1, Kim van Lienden 1 & Anouk Ruitenberg 1.