• Hemur Enge 1 kampioen

    L. Wintermans
  • Hemur Enge met de jeugd

    L.Wintermans

Hemur Enge kampioen

12-03-2017, 20:31 | Lezersnieuws | J. Bode

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd waren er nog twijfels bij Hemur Enge, was een maand rust na de Heuvelrugderby niet veel te veel én was daarmee de goede reeks die de ploeg van Arjan de Wit al had neer gezet tenietgedaan? Maar achteraf bleken deze twijfels ongegrond en was Hemur Enge veel te sterk voor SGV 1.

De start van Hemur Enge in een goed gevulde Allemanswaard was een beetje twijfelachtig. Maar binnen een mum van tijd stond de ploeg op een 8-1 voorsprong. De door Technivorm gesponsorde korfballers lekken zelf ook verbaast over het eigen spel. Hierna leek SGV iets beter in hun spel te komen, maar door twee identieke combinaties tussen René Nell en Jeroen Bode werd deze hoop van de Culemborgers wederom vervolgen.

Tijdens de rust werd goed duidelijk gemaakt dat deze riante 12-5 voorsprong niet meer weggegeven mocht worden. En in de tweede helft liet onder andere een zeer zelfverzekerde Erwin Reede - hij was goed voor 9 doelpunten - duidelijk zien dat de titel de Amerongers niet meer kon ontgaan.

Het publiek werd misschien niet getrakteerd op de beste wedstrijd van het seizoen, maar wel op mooie doelpunten en een vurig Hemur Enge met als eind resultaat een 21-11 overwinning en de titel in de vierde klasse. Na het laatste fluitsignaal kon de ploeg het fantastische resultaat vieren met de aanwezige Amerongse jeugdspelers.

Bestuurslid Richard Ruitenberg vatte het seizoen voor Hemur Enge treffend samen: "Wanneer de basis goed is, komt de rest vanzelf." Niet alleen over de resultaten van het vlaggenschip van Hemur Enge kan het bestuur tevreden zijn, maar de ploeg is ook het visitekaartje voor de gehele vereniging met betrokken spelers en steeds met publiek op de tribunes.

Op 1 april hervat Hemur Enge de veldcompetitie. Op dit moment bekleed het ook daar de eerste plaatst, maar deelt deze met meerdere tegenstander. Een pittige uitdaging voor de Amerongers om ook daar de titel te veroveren.

Doelpunten: Erwin Reede 9, Jeroen Bode 3, Lisanne Bode 2, Kim van Lienden 2, René Nell 2, Simone Peterman 2 & Wim Martijn Hilligehekken 1.

Staand: Brian Noorlander, Arjan de Wit, Wim Martijn Hilligehekken, Sam Kempe, Jeroen Bode, Erwin Reede & René Nell

Zittend: Danielle Meerwijk, Kim van Lienden, Lisanne Bode & Simone Peterman

Missend: Tim van Mourik & Linda Nell