• Hemur Enge 1

    L. Wintermans

Hemur Enge 1 is 'herbstmeister'

15-10-2017, 14:01 | Lezersnieuws | J. Bode

De korfballers van Hemur Enge 1 van zijn er afgelopen zaterdag in geslaagd om na een ruime overwinning op Débaldérin het "Herbstmeisterschap" naar zich toe te trekken. De studenten op Wageningen werden met 8-21 verslagen, mede dankzij 10 doelpunten van René Nell.

In de eerste minuten leek de wedstrijd nog heel even gelijk op te kunnen gaan, maar Débaldérin gaf zich al snel gewonnen. Gelegenheidscoach Dennis Vermeulen had al gehamerd op veel doelpunten, omdat sinds dit seizoen het doelsaldo ook een belangrijke rol speelt. Op zijn aanwijzing werd hieraan gewerkt.

Met 3-9 werd redelijk tevreden de kleedkamer opgezocht. Na de thee (met suiker) kwamen de Amerongers beter los. Het verschil liep op en Hemur Enge leek beter te wennen aan het kleine veld. Fons Gerritsma wist ook nog een mooi aandeel aan de wedstrijd te leveren. Bij het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende arbiter prijkte er een mooie uitslag van 8-21 op het ontbrekende scorebord.

Na controle van de wedstrijdapp bleek concurrent Hebbes het verschil in doelsaldo niet te hebben gedicht, waardoor Hemur Enge zichzelf mocht kronen tot Herbstmeister.