• The Little English Town Library

    Pernille Poulsen

Gratis bibliotheek met Engelse kinderboeken in de Utrechtse Heuvelrug

03-10-2016, 21:40 | Lezersnieuws | Anja Bos

Sinds april 2016 verstrekt The Little English Town Library aan basisscholen in de Utrechtse Heuvelrug gratis Engelse leenboeken. Het project is mogelijk gemaakt door vrijwilligster Pernille Poulsen uit Doorn. Vanaf zaterdag 8 oktober kunnen nu ook Engelstalige kinderboeken geleend worden vanuit RBZout in het Cultuurhuis in Doorn tussen 10:00 en 13:00 uur. Vanaf november wordt de Engelse collectie elke eerste zaterdag van de maand opengesteld.

Uit de hand gelopen hobby

Pernille: "Ik was op zoek naar Engelse kinderboeken voor mijn tweetalig opgevoede dochter Ella. Via de oprichtster van The Little English Library in Breda, Tatia Gruenbaum, ben ik gestart met een 40-tal boeken welke uitgeleend werden door het American Book Center uit Amsterdam. Ik ben begonnen met twee Doornse basisscholen en inmiddels werken we samen met vijf basisscholen uit de Utrechtse Heuvelrug. De collectie bestaat momenteel uit meer dan 300 boeken beginnend bij boeken als 'My first English Words' tot Engelstalige kinderromans waarvan 'The Big Friendly Giant' van Roald Dahl momenteel natuurlijk het meeste aanspreekt. Ja, je kunt wel spreken over een uit de hand gelopen hobby. Maar het enthousiasme van de docenten, ouders en kinderen werkt erg aanstekelijk."

Samenwerken

Mede door donaties van The Little English Library, het American Book Center en door ouders, is de collectie gegroeid. Verder is het project ook gesteund door RBZout, vrijwilligers, de deelnemende scholen en de Readshop in Doorn. Ook helpen? U kunt (tweedehands) Engelstalige kinderboeken inleveren bij de RBZout in Doorn o.v.v. 'donatie Little English Library'. Verder zijn we op zoek naar een grotere boekenkast. Tenslotte zoeken we natuurlijk ook sponsoren en vrijwilligers om het project te laten groeien.

Ambities

De ambitie is de Engelse taal te stimuleren op jonge leeftijd. Pernille: "Door boeken te verspreiden wil ik de lokale basisscholen en ouders een helpende hand bieden."

Er zijn ook plannen om te starten met voorleesouders op de scholen en om leesclubs te beginnen voor oudere kinderen. Verder zijn er ook heel veel nuttige apps en websites waarmee kinderen Engels kunnen leren. Deze informatie zal o.a. via de facebookpagina van The Little English Town Library verspreid worden aan ouders. Samen helpen wij onze kinderen de Engelse taal te leren."

Voor meer informatie check de facebook pagina op: https://www.facebook.com/LittleEnglishTownLibrary/