• Aubrey Snell - Concertserie Sparrendaal

    Mark Steffelaar

Franse Chansons in Concertserie Sparrendal

09-01-2019, 15:28 | Lezersnieuws | aubrey

Piaf en Brel in concert

Terug in de tijd, de jaren 50, 60 en 70 uit de vorige eeuw. Dat waren de hoogtijdagen van het ‘traditionele’ Franse chanson met artiesten als Piaf, Brel en Barbara. Het Franse chanson blijft ook in onze tijd nog heerlijk om naar te luisteren, dankzij de melancholieke teksten en mooie melodieën. Nummers als “sous le ciel de Paris”, “les feuilles mortes” of “une belle histoire” klinken nog steeds bekend in het gehoor. Je waant je tussen de Franse wijngaarden, genietend van een heerlijk glas bordeaux. 

Op 7 april om 15:00 in Buitenplaats Sparrendaal is het vijfde concert uit de reeks van Concertserie Sparrendaal met Franse chansons. Deze worden vertolkt door zangeres Caroline Erkelens, saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Nettie Krull. Drie Nederlandse muzikanten die hun sporen in de muziek al ruimschoots hebben verdiend, en die ter gelegenheid van deze concertserie de kaaskopjes bij elkaar hebben gestoken. Zij gaan u  laten genieten van chansons waarvan sommigen ook in Nederlanse vertaling zijn bijgeschreven in het archief der onvergetelijke liederen, zoals “een vriend zien huilen” van Herman van Veen (naar “voir un ami pleurer” van Jacques Brel). Kortom: een middag Franse melancholie om je heerlijk aan te warmen tijdens de koude februarimaand!

Concertserie Sparrendaal – Het vijfde concert van dit seizoen en de een na laatste dat wil je toch niet missen?

Muziek klinkt altijd mooier in een monument. Kom vooral luisteren en ontdek de veelzijdigheid van dit instrument en de schoonheid van dit monument!

Caroline Erkelens  - Zang en gitaar 

Aubrey Snell – Saxofoon

Nettie Krull - Piano

Voor meer info 06 30710006 of mail naar sparrendaalconcerten@gmail.com